Reyting rekortmeni Mucize Doktor’un son bölümündeki sahneye tepki yağıyor!! RTÜK için çağrı yapıldı

Yayın tarihi: 5 Kasım 2019 Salı 1:37 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2019 Salı 1:38 pm

Fox TV ekranında izleyicilerle buluşmakta olan ve her bölümü artık reyting rekorlarına konu olan Mucize Doktor dizisindeki bir diyalog ve sahne hemşirelerin diziye tepki göstermesine neden oldu.

Fox TV ekranında izleyicilerle buluşmakta olan ve her bölümü artık reyting rekorlarına konu olan Mucize Doktor dizisindeki bir diyalog hemşirelerin diziye tepkisine neden oldu. Dizinin perşembe akşamı yayınlanan 8. bölümünün 51. dakikasındaki replik nedeniyle stajyer ve hemşireler; ‘Öğrenci Hemşireler Derneği’ (ÖHDER) ailesi adına Yönetim Kurulu’dan bir kamuoyu açıklaması yayınladı.

Dizide doktor rolündeki kişinin hastaya “Debelene debelene çıkarmışsın serumu” ifadesinden sonar hasta karakterinin “Böyle ıvır zıvır şeyleri hemşire yapmıyor mu, nasıl doktorsun sen?” şeklindeki replik hemşirelerin tepkisine neden oldu.

Yapılan kamuoyu açıklamasında, “Bu durum hemşirelik mesleğini, meslek üyelerini ve meslek adaylarını olumsuz etkilemektedir. Medya sektöründe yapılan mesleğimize yönelik olumsuz dayatmaları kınıyor, ilgili kurumlarla hassasiyetimiz hakkında görüşmeler gerçekleştireceğimizi kamuoyunu duyuruyoruz” denildi.

Duyuruda ayrıca hemşirelerden RTÜK’e şikayette bulunmaları isteniyor.
İşte o açıklama: