Mücadele sonuç verdi… Mansur Yavaş, 700 milyon liralık tasarrufu duyurdu

Yayın tarihi: 25 Ekim 2019 Cuma 4:19 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2019 Cuma 4:19 pm

Göreve geldiği ilk altı aydan itibaren israfla mücadele sonucunda 251 milyon TL gelir fazlasına çıktıklarını söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “İsrafla mücadele tedbirlerimiz sonuç verdi ve 2019 yılı aynı döneminde 251 milyon TL gelir fazlasına dönüştü. Yani bir sene içerisindeki toplam farkı yaklaşık 700 milyon TL olarak değerlendirebiliriz. Tabii bu parayı belediyenin kasasındaymış gibi düşünmemek gerekiyor. Bir yandan borç yükünü hafifletmeye çalışırken bir yandan da projelerimiz için yatırımlar yapıyoruz” dedi.

Göreve geldiği günden bugüne hayat geçirdiği projelere ve hedeflerine ilişkin Cumhuriyet gazetesinden Sena Yaşar’ın sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, israfla mücadelede büyük bir yol kat ederek artıya çıktıklarını söyledi.

“Katılımcı anlayışı kentin tamamına yayacağız”

Saha anket çalışmaları ile Ankaralıların görüşlerini aldıklarını belirten Yavaş, şunları söyledi: “Kadın Kooperatifleri Çalıştayı, Hayvan Çalıştayı gibi etkinliklerle sorunları dinledik. Ulus Projesi, milli bayramların nasıl kutlanması gerektiği gibi konuları internet sitemiz üzerinden Ankaralılara sorduk, klasör klasör cevaplar aldık. Üniversitelerle, meslek odalarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık bir araya geliyoruz. Güçlü ve katılımcı bir Kent Konseyi yapısı oluşturduk. Yeni mobil uygulamalarımızla da doğrudan ulaşılabilir bir yapı kuracağız. Vatandaşlarımız anlık olarak sorunlarını, taleplerini ve fikirlerini bizlere iletebilecek. Çünkü artık Ankara’da herkesin söz hakkı olsun istiyoruz. Katılımcı bir anlayışı kentin tamamına yayacağız. Bin kişinin yanlışı bir kişinin doğrusundan daha doğrudur. Tek kişinin verdiği kararların Ankara’ya nasıl zararlar verdiğini hep birlikte yaşadık. Şeffaf olacağız, katılımcı olacağız ve hesap verebilir olacağız”

“Çılgın projelerimiz olmayacak”

Yavaş, Ankara’nın ekonomisinin ayağa kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, “Kırsal kalkınma projelerimizle, üreticilerimizin ve sanayicilerimizin yaşadığı sorunlara bulacağımız çözümlerle, turizm potansiyelimizi harekete geçirerek, teknoloji merkezleri kurarak başkente yakışır projelerimizi hayata geçireceğiz. Bunun dışında hala Ankara’da yolu olmayan, suyu akmayan, kanalizasyonu bulunmayan mahalleler olduğunu tespit ettik. Bu sorunların tamamını çözeceğiz. Bizim önceliklerimiz bunlar olacak. Asla çılgın projemiz olmayacak” dedi.

“İsrafla mücadele tedbirlerimiz sonuç verdi”

Belediyenin altı ayın sonundaki mali durumuna ilişkin de bilgi veren Yavaş, şöyle konuştu: “2018 yılı Ocak-Ağustos döneminde belediyemizde gelir gider farkımız eksi 440 milyon TL idi. İsrafla mücadele tedbirlerimiz sonuç verdi ve 2019 yılı aynı döneminde 251 milyon TL gelir fazlasına dönüştü. Yani bir sene içerisindeki toplam farkı yaklaşık 700 milyon TL olarak değerlendirebiliriz. Tabii bu parayı belediyenin kasasındaymış gibi düşünmemek gerekiyor. Bir yandan borç yükünü hafifletmeye çalışırken bir yandan da projelerimiz için yatırımlar yapıyoruz.”