msvcp120.dll hatası çözümü!

Yayın tarihi: 22 Aralık 2020 Salı 8:30 am - Güncelleme: 21 Aralık 2020 Pazartesi 6:18 pm

Windows 10 kullanıcılarının karşılaştığı msvcr120.dll hatası nasıl çözülür diye hiç merak ettiniz mi? İşte hatanın çözümü.

Windows’ta program başlatacağınızda bazen msvcr120.dll hatası ile karşılaşırsınız. “Program msvcp120.dll bilgisayarınızda eksik olduğundan başlayamıyor. Bu sorunu çözmek için prgoramı yeniden yüklemeyi deneyin.” hatasından dolayı insanlar format bile atmaya gidiyor. Ancak bunun çözümü oldukça basit. Bu haberimizde msvcr120.dll hatasının çözümünü sizlerle adım adım paylaşıyoruz.

Windows 10 sıfırlama nasıl yapılır?

Bildiğiniz gibi Windows’ta DLL dosyaları yer alır. Bir dizi komut içeren bu dosyaların eksikliğinden dolayı uygulama ya başlatılamaz, ya da başlatıldığında hatalar verir. Çoğu zaman oyunlarda ortaya çıkan msvcp120 hatasının çözümü oldukça basit. Hatayı çözmek için size 3 farklı yol göstereceğiz. Bu adımlardan biri mutlaka hatayı düzeltecektir.

msvcr120.dll

Bu adımlara geçmeden önce mutlaka ama mutlaka Windows’un son güncellemelerini yüklediğinden emin olun. Windows’u Başlangıç  > Ayarlar  > Güncelleştirme ve Güvenlik  > Windows Update bölümünden güncelleyebilirsiniz.

Öncelikle bu hatayı aldığınızda yapmanız gereken tek şey uygulama veya oyunu silip tekrardan yüklemek olacak. En köklü çözüm olan bu yöntem sayesinde uygulama tekrardan tüm dosyaları tam bir şekilde yeniden yüklenecektir. Eğer bu sorun uygulamayı yeniden yüklemekle de çözülmüyorsa bir sonraki adımımıza geçelim.

İkinci yöntem olarak Komut İstemi uygulamasını yönetici olarak çalıştırın. Daha sonra karşınıza açılan CMD ekranına sfc /scannow yazıp enter tuşuna basın. Bu işlem diskinizdeki bozuk bölümlerin taranmasını sağlayacak. Diskinizin büyüklüğüne göre işlemin uzayabileceğini belirtelim. sfc /scannow işlemi de tamamlandıktan sonra yine aynı hatayı alıyorsanız son adımımıza geçebilirsiniz.

Sorunu kökten çözecek olan tek şey DLL dosyasını elle yüklemek olacak. Buradan gerekli olan DLL dosyasını güvenli bir şekilde indirip C:\Windows\SysWOW64 bölümüne kopyalayabilirsiniz. Ancak bu işlemde işe yaramazsa Microsoft Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2015 uygulamasını buradan indirip PC’nize yüklemeniz gerektiğini belirtelim.