MSB’yi yalanlayan Emekli Subaylar Derneği’ne denetim

Yayın tarihi: 8 Nisan 2021 Perşembe 5:24 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2021 Perşembe 5:24 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “oluru” ve Ankara Valiliği’nin emriyle, emekli amiraller konusunda Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) açıklamasını yalanlayan Türkiye Emekli Subaylar Derneği’ne (TESUD) denetim yapılacağına dair bir tebligat gönderildi. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Milli Savunma Bakanlığı’mızın, bir siyasi partinin emri doğrultusunda yalan beyanda bulunmasını esefle kınıyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “oluru” ve Ankara Valiliği’nin emriyle, emekli amiraller konusunda Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) açıklamasını yalanlayan Türkiye Emekli Subaylar Derneği’ne (TESUD) bugün denetim yapılacağına dair bir tebligat gönderildi. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Milli Savunma Bakanlığı’mızın, bir siyasi partinin emri doğrultusunda yalan beyanda bulunmasını esefle kınıyorum” dedi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından gelen davet üzerine 5 nisan pazartesi günü Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) gitmişti. Toplantı sonrasında MSB’den yapılan açıklamada, TESUD’un emekli amirallerin bildirisini kınadığına ilişkin bir açıklama yapmıştı. Bunun üzerine Türkiye Emekli Subaylar Derneği de aynı gün “Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır” diyerek MSB açıklamasını yalanlamıştı.

TESUD’un bu açıklamasından bir gün sonra 6 Nisan’da İçişleri Bakanlık Makamının “oluru” ve Ankara Valiliği’nin emriyle mülkiye müfettişi başkanlığında 3 kişilik bir ekiple genel denetim yapılacağına dair yazı Türkiye Emekli Subaylar Derneği’ne bugün tebliğ edildi.

Bu yaşananlara, İzmir Ödemiş’te bulunan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, şu tepkiyi gösterdi:

“Milli Savunma Bakanlığı’mızın, bir siyasi partinin emri doğrultusunda yalan beyanda bulunmasını esefle kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşının ülke çıkarları için açıklama yapma, fikir beyan etme hakkı vardır. Hiçbir güç bunun önüne geçemez. Darbelerin kaymağını yiyen, darbe hukukunu daha da ağırlaştırıp toplumun üzerinden silindir gibi geçen; 15 Temmuz darbe girişimine ‘lütuf’ diyerek 20 Temmuz sivil darbesini gerçekleştiren, TBMM’nin kararlarını yok sayarak darbe yapmaktan çekinmeyen, Meclis’in kabul ettiği uluslararası sözleşmeleri bir gecede kaldıran AKP, kendini darbe mağduru göstermek için sinekten yağ çıkarmaya çalışıyor. Demokrasi vaadiyle iktidara gelen AKP, gün gelip devran döndüğünde halka hesap verecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”