MSB’den Bitlis’teki helikopter kazasına ilişkin flaş açıklama

Yayın tarihi: 5 Mart 2021 Cuma 6:38 pm - Güncelleme: 5 Mart 2021 Cuma 6:50 pm

MSB 11 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kaza kırıma uğrayan helikopterle ilgili enkaz bölgesinde herhangi bir patlama ve yanma emaresine rastlanmamış, hareketinden önce Tatvan bölgesinde faaliyetini olumsuz etkileyecek bir hava durumunun olmadığına dair meteorolojik bilgi teyit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere dün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesildi.

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edildi. Helikopterde bulunan askerlerden 11’i şehit oldu.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kazanın nedeniyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Kaza kırıma uğrayan helikopterle ilgili enkaz bölgesinde herhangi bir patlama ve yanma emaresine rastlanmamış, hareketinden önce Tatvan bölgesinde faaliyetini olumsuz etkileyecek bir hava durumunun olmadığına dair meteorolojik bilgi teyit edilmiştir. Söz konusu ilk bilgiler ışığında, kaza kırım olayının bölgedeki hava koşullarının ani değişimi sonucunda ortaya çıkan olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir.

Ayrıntılar hazırlanıyor…