MSB: Yunanistan ile genel ilkelerde ortak anlayışa varıldı

Yayın tarihi: 1 Ekim 2020 Perşembe 6:50 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2020 Perşembe 6:57 pm

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ve Yunanistan askeri heyetleri arasında NATO Kararagahı’nda yapılan toplantıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada Yunanistan ile genel ilkelerde ortak anlayışa varıldığı ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye ve Yunanistan askeri heyetleri arasında NATO Karargahı’nda yapılan toplantılar sonucunda genel ilkelerde ortak anlayışa varıldı” ifadeleri kullanıldı.

KRİTİK TOPLANTI 5 EKİM’DE

MSB tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg görüşmesi sonrasında Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında “Ayrıştırma Usullerinin” ele alındığı toplantıların yapılmasına karar verilmişti. Bu kapsamda Türkiye ve Yunanistan askeri heyetleri arasında NATO Karargahı’nda yapılan toplantılar sonucunda “genel ilkelerde” ortak anlayışa varıldı. Doğu Akdeniz’deki unsurların emniyetle görev yapmalarına yönelik icra edilecek koordinasyonun teknik detaylarının görüşüleceği bir sonraki toplantının 5 Ekim 2020’de NATO Karargahı’nda yapılması planlanmaktadır.”