MSB, Rus askeri heyetiyle yapılacak görüşme için tarih verdi

Yayın tarihi: 9 Mart 2020 Pazartesi 3:49 pm - Güncelleme: 9 Mart 2020 Pazartesi 3:54 pm

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Moskova’da varılan mutabakat çerçevesinde Rus askeri heyeti ile icra edilecek toplantı 10 Mart Salı günü Ankara’da başlayacak” denildi.

Geçtiğimiz hafta, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Moskova’da gerçekleşen İdlib zirvesinde ” ateşkes” kararı alınmıştı. Görüşme kapsamında şu kararlar alınmıştı:

Moskova Zirvesi’nden ‘Ateşkes’ çıktı

– İdlib’de Gerginliği Azaltma Bölgesindeki temas hattı boyunca tüm askeri faaliyetler 6 Mart 2020 saat 00:01’den itibaren durdurulacaktır.

– Türk ve Rus devriyeleri, 15 Martta M4 karayolunun Trumba’dan (Serakib’in batısı) Ain Al Havr’a kadar olan kesimi boyunca başlatılacaktır.

– M4 karayolunun kuzeyinde 6 km ve güneyinde 6 km derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilecek. 7 gün içinde esasları kararlaştırılacak.

– Yakın kişisel temasımız, ikili işbirliğimizin çeşitli sorunlarını hızla çözmemizi ve kilit öneme sahip uluslararası sorunların çözümüne yönelik ortak yaklaşımlar geliştirmemizi sağlıyor.

Erdoğan yönetiminin Moskova fiyaskosu