MSB’den bir açıklama daha: Şanlı ordumuz Güvenli Bölge Harekâtı için hazırdır

Yayın tarihi: 8 Ekim 2019 Salı 6:19 pm - Güncelleme: 8 Ekim 2019 Salı 10:01 pm

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sosyal medya hesabı Twitter’dan “Şanlı ordumuz Güvenli Bölge Harekatı için hazırdır” paylaşımında bulundu.

MSB, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden terörle mücadeleye ilişkin paylaşımda bulundu.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Gücünü asil milletimizden alan TSK, PKK/PYD- YPG-SDG ve DEAŞ gibi terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı gece gündüz, yaz kış, dağ bayır demeden azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Şanlı ordumuz Güvenli Bölge Harekâtı için hazırdır.

MSB’nin önceki açıklamasında ise ‘DAEŞ’le mücadele ettik, Fırat’ın doğusunda mücadele sürecek’ denildi.

MSB’nin yaptığı açıklamada ‘TSK’nın Fırat Kalkanı Harekâtı’nda sahada DEAŞ terör örgütü ile göğüs göğüse mücadele eden tek Koalisyon ve NATO ülkesi ordusu’ olduğu belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:

“DEAŞ’ın kanlı eylemlerinden en fazla zarar gören ülkelerden biri olan Türkiye; hem yurt içinde hem de sınırlarının ötesinde bu terör örgütü ile artan tempo ve şiddetle mücadele etti, Fırat’ın doğusunda da mücadeleye devam edecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat Kalkanı Harekâtı’nda DEAŞ’ın kutsiyet atfettiği Dabık bölgesini ele geçirmesi ile örgüte en büyük askeri ve ideolojik darbe vuruldu.”