MSB duyurdu! Pençe-Kartal Operasyonu başladı

Yayın tarihi: 15 Haziran 2020 Pazartesi 12:29 am - Güncelleme: 15 Haziran 2020 Pazartesi 1:08 am

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kartal Operasyonu’nu başlattı. “Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor.” açıklaması yapıldı. TSK’ya ait savaş uçakları, operasyon kapsamında Kuzey Irak’taki terör hedeflerini vuruyor.

Milli Savunma Bakanlığının Twitter adresinden yapılan açıklamada, Pençe-Kartal Operasyonu’nun başladığı belirtildi. Diyarbakır, Malatya ve bir çok üstten kalkan savaş uçakları Pençe-Kartal Operasyonu’na katılıyor.

Açıklamada, “Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor.” denildi.

OPERASYONLAR 27 MAYIS 2019’DA BAŞLAMIŞTI

Pençe Operasyonları 27 Mayıs 2019’da başlamıştı. Pençe-1 Operasyonu Hakurk bölgesine yönelik başlatılmıştı ve terör hedefleri önce havadan vurulmuş, ardından da helikopterlerle komandolar bölgeye bırakılmıştı. Tarihler 12 Temmuz 2019’u gösterdiğinde Pençe-2 ve Haftanin ve Sinat bölgesine yönelik Pençe-3 Operasyonu başlatılmıştı.

F-16’LAR TERÖR HEDEFLERİNİ VURUYOR

Bu gece Diyarbakır’da yoğun bir F-16 trafiği yaşandı. Edinilen bilgilere göre farklı illerden de F-16’lar operasyona iştirak etti. Çok sayıda F-16 Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerini vurmak için havalandı.

Milli Savunma Bakanlığı, F-16’lar havalandıktan 1 saat sonra operasyonun başladığını duyurdu.

Edinilen bilgilere göre, Mahmur çevresi yoğun bir şekilde vuruldu. Teröristlerin yoğun yuvalandığı noktalar F-16’lar ile yoğun bombardımana tutuldu.