Mourinho: Türkiye’de sadece Galatasaray kart görmüyor

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2024 Cumartesi 1:27 am - Güncelleme: 31 Ağustos 2024 Cumartesi 1:27 am

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Alanyaspor maçı sonrası Galatasaray’a da göndermede bulundu. Mourinho, “Türkiye’de sadece Galatasaray kart görmüyor” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Fenerbahçe, evinde ağırladığı Corendon Alanyaspor’u 3-0 mağlup etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Sarı lacivertlilerin hocası ezeli rakibi Galatasaray’a göndermede bulunarak “Sezon içinde sakatlık ve kart cezaları oluyor. Türkiye’de sadece Galatasaray kart görmüyor ama onun dışındaki takımlar görüyor” dedi.

“VÜCUDU BURADAYDI AMA RUHU BURADA DEĞİLDİ”

Transferleri yönetimle birlikte yaptıklarını dile getiren Mourinho, şu ifadeleri kullandı:

“Bunlar benim, başkanın, Acun ya da Branco’nun oyuncuları değil. Bunlar Fenerbahçe’nin oyuncuları. Teknik söz bana ait ama sportif direktörümüzün de fikri var elbette ve bunu belirtiyor. Sonra işin sportif kısmı başlıyor. Başkanla aramızda iyi bir ilişki var. Şu anda sadece başkan hoca ilişkisi değil onun daha da ilerisine gidiyor ki böyle olması gerekiyor. Herhangi istemediğim bir oyuncu alınmadı. Bana çok saygı duyuyorlar. Eğer yönetimden talepte bulunuyor musunuz diyorsanız cevabı hayır. Mutluyum çok mutluyum. Harika bir oyuncu kaybettik ama aslında kaybetmedik. Kulüp onu satmak istemedi, hatta elinde tutabilmek için harika bir teklif yaptı. Ferdi Kadıoğlu kabul etse Avrupa’nın en çok kazanan beklerinden olacaktı ama gitmek istedi. Ferdi Kadıoğlu’nun vücut olarak buradaydı ama ruhu burada değildi. Oynadığı maçlardan anlamak mümkündü. Kendisi çok iyi bir oyuncu. Zeki ve pragmatik bir karar verildi. Harika bir oyuncu gitti takımımızdan ama kendisi zaten burada değildi. Elimdeki oyunculara çok inanıyorum. Bir tane daha orta saha alma şansımız var mı demiştim ki şu anda bu tamamlanmadı. Bu olumlu sonuçlanırsa mutlu olacağım.”

“KOTAMIZ AZALDI”

UEFA’ya liste vermeleri gerektiğini hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, “Kotamız azaldı. Kulüp altyapısı kotasını yazamayacağız. Ferdi Kadıoğlu’nu ve 3. kalecimizi burada kullanıyorduk. Bazı oyuncularımızın dışarda kalması gerekecek. İlerisi için bunu geliştirmemiz gerekiyor. Yönetim iyi bir kadro kurabilmek için büyük efor sarf etti” değerlendirmesinde bulundu.

En Nesyri’nin harika bir oyuncu olduğunu aktaran Mourinho, “En Nesyri sakat geldi. Takıma geç katıldı, fit olmadan geldi. Takımımız taktiksel anlamda yoğun çalışmıştı. O gelmeden önce çalışmalarını sürdüren oyuncular ondan daha hazırdı. Kendisi yavaş yavaş geliyor. Takımda En Nesyri, Dzeko ve Cenk Tosun var. Bu anlamda çok güçlüyüz, bu da beni mutlu ediyor” şeklinde görüş belirtti.

“TÜRKİYE’DE SADECE GALATASARAY KART GÖRMÜYOR”

Jose Mourinho, Türkiye’de sadece Galatasaray’ın kart görmediğini söyledi. Bu sezon 50’den fazla maç oynamayı hedeflediklerini ve bu şartlarda her oyuncuya ihtiyaç duyacaklarını anlatan Mourinho, şunları kaydetti:

“Umarım bu sezon 50’den fazla maç oynarız. Umuyorum ve öyle olacağını düşünüyorum. Öyle olunca takıma ve tüm oyunculara ihtiyacınız var. Sezon içinde sakatlık ve kart cezaları oluyor. Türkiye’de sadece Galatasaray kart görmüyor ama onun dışındaki takımlar görüyor. Milli aralar olacak ve genelde oyuncular buralardan kötü döner. Bunları korumanın en iyi yolu rotasyondur. Ön bölgede Tadic, Dzeko ve Maximin ile maça başladık ama sonra İrfan Can, Nesyri ve Cenk oynadı. Bu çeşitliliklerimiz var ama orta sahada eksiklerimiz vardı. Krunic ve Zajc benim fikirlerime uymadığı için orada eksiğimiz vardı. Şimdi oraya oyuncu alıyoruz. Amrabat için İsmail ya da Fred’in pozisyonu diyemeyiz, biz 3 orta saha oynuyoruz. İyi bir kadromuz olacak.”

Mourinho, maçın hakemi için ise “Hakem 30 yaşında ve gerçekten çok üst seviye, kendisini tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe’den evinde rahat galibiyet! Mourinho, Alanya engelini de geçti

Mourinho, Fenerbahçe

Kaynak: AA