Mourinho: Süper Lig’deki 2 maçta çok şey öğrendim, şimdi daha iyi anlıyorum

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2024 Pazar 12:56 am - Güncelleme: 11 Ağustos 2024 Pazar 12:56 am

Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, 1-0’lık Adana Demirspor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Mourinho, “Ligde iki günde iki maç oynandı. Cuma günü Galatasaray-Hatayspor ve bugün bizim oynadığımız maç. Çok fazla şey öğrendim. Bu periyotta bana verilen bilgiler, harika bilgilerdi ama şimdi daha iyi anlıyorum” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Süper Lig’de Adana Demirspor’a karşı alınan 1-0’lık galibiyetin ardından, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“İKİ MAÇTA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM”

Mourinho’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

– Ligde iki günde iki maç oynandı. Cuma günü Galatasaray-Hatayspor ve bugün bizim oynadığımız maç. Çok fazla şey öğrendim. Bu periyotta bana verilen bilgiler, harika bilgilerdi ama şimdi daha iyi anlıyorum.

“HİÇBİR ZAMAN İLK MAÇIMI KAYBETMEDİM

– Hiçbir zaman ilk maçımı kaybetmedim. 24 yıldır hiçbir şey değişmedi. Bugün pozitif olan buydu. Bugün kazanmak bizler için önemliydi. Maçı erken koparmaya çalıştık. Maçı kazanmak için yüksek bir enerjiyle başladık. Devre arasında, oyunculara “Rakibimiz oyunu 1-0 devam ettirmeye çalışacak, oyunun son alanında şans kovalayacaklar” dedim. Oyuncu değişiklikleri yaptım ki enerjiyi yukarı çekebilelim. Skor çok daha farklı olabilirdi.

-Maximin rakibe en çok problem yaratanlardan biriydi ama 90 dakika oynayacak durumda değil.

“15 YAŞINDAKİ KALECİYİ OYNATMAK CESARET İSTER”

– Rakip hocayı tebrik ediyorum. 15 yaşındaki bir kaleciyi oynatmak cesaret ister. İlk maçını Kadıköy’de oynadı. Baskı altında bir maçtı. Kendisini de tebrik ediyorum.

“HAKEMLER VAKİT GEÇİRME KARŞISINDA OYUNU SAVUNMALI”

– Maçtan sonra hakemle düşüncelerimi paylaştım. Daha düşük potansiyelli takımlar sonuç alabilmek için elinden geleni yapacaktır. Sakatlık numarası yapabiliyorlar. Buna bir şey demiyorum. Futbol bu, yadırgamıyorum. Ama hakemlerin oyunu savunması lazım. Zaman geçirmelere sarı kart verirseniz, o zaman çok farklı olur. Her yerde oluyor bu. 15, 20’inci dakikada hakemler bu kartları verirse çok farklı olur. İnsanlar benim fikrimi kabul ederse, 5 farklı ülkede çalıştım, benim fikrim bu. Genel olarak hakem pozitifti. Bana verdiği sarı kart adil bir karardı. Rakip takımlar buraya geldiğinde sonuç alabilmek için vakit geçirecekler. Bazı takımlar şampiyonluk, bazı takımlar Avrupa’ya gidebilmek, bazı takımlar da ligde kalmak için mücadele ediyor. Futbol bu.

“ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE BASKILI OYNAMAK İÇİN HENÜZ BENZİNİMİZ YOK”

– Zamana ihtiyacımız var. Sadece defansif ve ofansif olarak değil. Her şey için. 2 ay oldu. Süreye ihtiyacımız var. Seviye olarak baktığımızda Lugano ve Lille maçına göre daha iyiydik. Maça baskılı oynadık. Her yerde adam adama oynadık. Böyle oynadığımızda çok enerji harcıyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde bunu yapmamızın sebebi var. Henüz bunu yapabilecek benzinimiz yok. Oyunumuz çok daha farklı bir skoru hak ediyordu. Dolayısıyla aldığımız sonuçlar, gösterdiğimiz performanstan daha kötü. Süper Lig’de hak ettiğimiz 3 puanı alarak başladık.

“OYUNCULARIM EVLERİNE GİTMEYECEK”

– Oyuncular evlerine gitmeyecek. Tesislerde kampa gidecek. Lille maçını düşünmeye başlayacak. Yorgunluğumuzu üzerimizden atmaya çalışacağız. Bizim hedefimiz Süper Lig’i kazanmak, Şampiyonlar Ligi’ni değil. Ama müsaade ederseniz oyuncularım otobüste beni bekliyor.

Fenerbahçe, Süper Lig’de 3 puanı tek golle aldı

Kaynak: HABER MERKEZİ