Motosikletli kapkaççılar kaldırımda yürüyen vatandaşın telefonunu çaldı

Yayın tarihi: 18 Ekim 2022 Salı 10:49 am - Güncelleme: 18 Ekim 2022 Salı 10:49 am

Adana’da kaldırımda yürüyen bir vatandaşın telefonu motosikletli iki kapkaççı tarafından çalındı. O anlar çevredeki güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Olay, Adana’nın Merkez Çukurova ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi’nde meydana geldi. Sokakta yürüyen Ahmet A.’nın elindeki cep telefonu, motosikletli iki kişi tarafından “kapkaç” yöntemiyle çalındı. Bu olaydan bir süre sonra Seyhan ilçesi Türkocağı Mahallesi’nde de Gökhan A.’nın cep telefonu aynı yöntemle çalındı. Hırsızlık olaylarının ihbar edilmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, iki olayın da şüpheliler Muhammed L. (21) ve İbrahim Ş. (22) tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. Şüpheliler, saklandıkları adrese yapılan operasyon sonucunda yakalandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen iki zanlı, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Ahmet A’nın sokakta yürüdüğü sırada arkasından yaklaşan motosikletli iki şüpheli tarafından elindeki cep telefonunun çalınması bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

5 bisiklet çalan azılı hırsız çay içerken yakalandı