Motorine indirimin hemen ardından zam geliyor

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 10:33 am - Güncelleme: 13 Ağustos 2022 Cumartesi 3:40 pm

Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmasının etkisiyle brent petrollerdeki dalgalanmalar sebebiyle akaryakıt fiyatlarında belirsizlik devam ediyor.  Motorine gelen bir liralık indirimin hemen ardından zam geleceği öğrenildi. 

İktidarın ekonomi politikaları sebebiyle Türk lirasının dolara karşı büyük değer kaybetmesi akaryakıt fiyatlarını etkiledi. Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyon sebebiyle de artan brent petrol fiyatı Türkiye’ye zam olarak yansıdı.  Çatışma bölgesinde açılan tahıl koridoru ve Rusya’nın doğal gaz akışına devam etmesi gibi etkenler brent petrolün, geçtiğimiz günlerde 100 doların altına düşürdü. Brent petroldeki düşüşle beraber motorine bir liralık indirim geldi.

İNDİRİM HİSSETMEDEN ZAM

Motorine gelen indirimin hemen ardından bir zam geleceği öğrenildi. Mynet’in haberine göre; motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 81 kuruş zam gelecek. 

G7’NİN ‘TAVAN FİYAT’I PETROLÜ YÜKSELTEBİLİR

Öte yandan Rus petrolünü Ukrayna üzerinden Macaristan, Çekya ve Slovakya’ya taşıyan petrol boru hattında akışı durdurması fiyatları yeniden hareketlendirdi. G7’nin olası bir tavan uygulaması fiyatları daha da yükseltebilir. Ayrıca gelişmeler Societe Generale’e göre “zor bir kış” olacağına işaret ediyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzinin litresi İstanbul’da 20 lira 04 kuruş, Ankara’da 20 lira 15 kuruş ve İzmir’de 20 lira 16 kuruşa, motorinin litresi ise İstanbul’da 22 lira 37 kuruş, Ankara’da 22 lira 46 kuruş, İzmir’de ise 22 lira 47 kuruşa satılıyor.

 

Doğum kontrol hapı ve prezervatiflere büyük zam