Motokuryeden Bakan Varank’a tek soru! ‘Geçen sene haklarımız gasp edilirken neden ses çıkmadı?’

Yayın tarihi: 3 Ocak 2023 Salı 4:52 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2023 Salı 4:53 pm

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yılbaşında özel bir şirketin motokuryeliğini yapmasına “Geçen sene biz Yemeksepeti’nde zam eylemleri yaparken, haklarımız gasp edilirken, biz bu haklarımız için mücadele ederken Sayın Bakan’dan neden ses çıkmadı” diye tepki gösterdi.

İstanbul’da motokuryelikle yaşamını kazanan bir işçi ise Bakan Varank’ın önde gelen kurye şirketlerinden birinin motokuryeliğini yapmasını, şöyle değerlendirdi:

“Sayın Bakan’ın Getir deposunda motokuryeleri ziyaret etmesi gayet güzel, olumlu bir davranış. Ancak Sayın Bakan’a sormak istediğim birkaç soru olacak. Geçen sene biz Yemeksepeti’nde zam eylemleri yaparken, haklarımız gasp edilirken, biz bu haklarımız için mücadele ederken Sayın Bakan’dan neden ses çıkmadı? Özlük haklarımızı nasıl yasal güvence altına alacaklar? Ya da ziyaret ettiği arkadaşlara şu soruyu sordu mu; ‘Günde kaç saat çalışıyorsunuz?’ Acaba 10 saatin altında çalışan var mı o depoda? Şunu hiç sordu mu; ‘Arkadaşlar çoluğunuza çocuğunuza nasıl bakıyorsunuz, kazandığınız para size yetiyor mu?’

Bakan Varank’ı üzen haberi Meclis kürsüsünden Özgür Özel verdi