Motokurye Samet Özgül cinayetine 25 yıl hapis cezası

Yayın tarihi: 28 Haziran 2024 Cuma 4:32 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2024 Cuma 6:43 pm

Ankara’da motokurye Samet Özgül‘ün öldüğü cinayete ilişkin davada Halil İbrahim Demirci’ye 25 yıl hapis cezası verildi.

Motokurye Samet Özgül cinayeti davası, bugün Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’nde tekrar görüldü.

Duruşmaya, tutuklu yargılanan sanıklar Halil İbrahim Demirci, Bülent Açıkgöz, tutuksuz sanık Mustafa Demirci ile Samet Özgül’ün ailesi, avukatları katıldı. CHP Ankara Milletvekilleri; Deniz Demir ve Okan Konuralp de duruşmayı takip etti.

Duruşmada sanık Bülent Açıkgöz üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini, çok üzgün ve pişman olduğunu söyledi. Sanık Mustafa Demirci ise çok pişman olduğunu belirterek “Keşke bu olay olmasaydı” dedi. Sanık Halil İbrahim Demirci de “Çok pişmanım, çok alkollüydüm. O sırada ne yaptığımı bilmiyordum. Çok korktum. Amacım kavgayı ayırmaya yönelikti” dedi.

Duruşmada söz alan Samet Özgül’ün yakınları, 3 sanığın en ağır cezayı almasını istediklerini belirtti. Samet Özgül’ün aile avukatı İbrahim Kapusuz, bilirkişi raporuna katılmadıklarını, bilirkişinin duruşmada dinlenilmesini talep etti. Öte yandan, sanık Mustafa Demirci ve Halil İbrahim Demirci’nin avukatları da bilirkişi heyetinin duruşmaya getirilmesini talep etti.

Savcı, mütalaasında bilirkişi heyetinin dosyaya bir katkı sağlamayacağından reddine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, aile avukatı ve sanık avukatlarının bilirkişi talebini oy birliği ile reddetti.

Savcı mütalaasında, Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz’ün beraatlerine, Halil İbrahim Demirci’nin ise ”kasten adam öldürme” suçundan cezalandırılmasına ve tutukluluğunun devamına karar verilmesini istedi.

SANIK SAVCIYA TEŞEKKÜR ETTİ

Savcının mütalaasının ardından söz alan sanık Açıkgöz, savcıya teşekkür etti. Sanık Mustafa Demirci ise beraatini talep etti. Sanık Halil İbrahim Demirci de “Çok pişmanım, haklarını helal etsinler” dedi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, Ankara 11’inci Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanıklar yönünden verdiği kararı kaldırdı. Sanık Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz’ün beraatine, sanık Halil İbrahim Demirci’nin ise önce müebbet hapis cezasını çarptırdı sonra 25 yıl hapis cezasına indirdi.

‘BU ADALET DEĞİL’

Mahkeme heyeti, kararı okuduğu sırada acılı aile itiraz ederek, “Bu adalet değil. Samet’in ahı sizleri boğacak” diyerek duruşmayı terk etti.

Motokurye Samet Özgül davası yeniden görülecek

NE OLMUŞTU?

Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi motokurye Samet Özgül, 5 Kasım 2022 gecesi Ankara’nın Etlik semtinde motosikletle seyir halindeyken tartıştığı 3 kişi tarafından darp edilmiş ve boğazından bıçaklanmıştı. Ağır yaralanan Özgül, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Samet Özgül davasında 27 Eylül 2023’te karar çıkmış; Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Halil İbrahim Demirci’ye müebbet hapis, arabasını Özgül’ün kullandığı motosikletin önüne kıran, Halil İbrahim Demirci’nin babası Mustafa Demirci ve Mustafa Demirci’nin arkadaşı Bülent Açıkgöz hakkında ”kasten öldürmeye yardım etmek” suçundan 12’şer yıl hapis cezası vermişti.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına yönelik bazı itirazları kabul etmiş ve yeniden yargılama kararı vermişti.

İstinaf Mahkemesi, motokurye Samet Özgül Cinayeti Davası’nda olayın görüntülerinin incelenmesi üzerine bilirkişi atanmasına ve davanın yeniden görülmesine karar vermişti.

Kaynak: ANKA