Adalet Bakanı ‘Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu’ hakkında yaptığı açıklamada Özgür Özel’i hedef aldı

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 11:38 am - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 2:24 pm

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut’un oğlu Muhammed Hassan Şeyh Mahmut’un motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olmasının takipçisi olunması yönündeki açıklamalarına tepki göstererek, “Somalili sanık Türkiye’ye gelecek. Biz vatandaşımızın savunmasını Özel’e bırakmayız” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hassan Şeyh Mahmud’un motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebebiyet vermesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Tunç, Muhammed Hassan Şeyh Mahmut’un Türkiye’ye geleceğini belirterek, “Hiçbir vatandaşımızın hakkının gasp edilmesine izin vermeyiz. Somalili sanık Türkiye’ye gelecek” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’İ ELEŞTİRDİ

Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in devletin konunun takipçisi olması gerektiği yönündeki sözlerini de eleştirdi.

Özgür Özel, “Özellikle son günlerde sosyal medyada da bu konuda birtakım eleştiriler var. Bu konu malzeme yapılmaya çalışılıyor. Özellikle ana muhalefet lideri sayın Özgür Özel eleştirilerde bulunmuş. Biz vatandaşımızın savunmasını Özel’e bırakmayız. Biz sonuna kadar olayı takip edeceğiz. Bu kapsamda Somali Adalet Bakanı ile ben bizzat görüştüm” şeklinde konuştu.

Özgür Özel’in DEM Parti ziyaretinden ‘diyaloğa devam’ kararı çıktı

Kaynak: TELE1