Moto G8 Play Android 10 güncellemesini aldı

Yayın tarihi: 11 Şubat 2021 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 10 Şubat 2021 Çarşamba 12:36 pm

QMD30.47-19 ürün yazılımı, Motorola’nın birkaç hafta önce Hindistan’daki Tek Makro’ya yüklediği Android 10 ile aynı ve yaklaşık 1.46GB boyutunda.

Android 10, bir dizi iyileştirmeyi beraberinde getiriyor. Karanlık temayı, gelişmiş gezinme panelini ve Aralık 2020 güvenlik yamasını etkinleştiriyor. Geçen yıl Temmuz ayında, Twitter’daki Motorola Brezilya ekibi güncellemenin cihaz için “yakında” yayınlanacağını iddia etmişti. Aralık ayına gelindiğinde ekip, Android 10’un son test aşamasında olduğunu söyledi. Motorola’nın, ilk “çok yakında” iddiasından bu yana 6 aydan fazla bir süre geçti. Nihayet Motorola G8 Play için Android 10’u kullanıma sunulmaya başladı. Motorola, bölgeye yönelik resmi yazılım güncellemeleri sayfasında Motorola G8 Play için Android 10’un mevcut olduğunu doğruladı.

Moto G8 Play

Diğer çoğu Android işletim sistemi güncellemesi gibi, bu güncelleme de aşamalı olarak kullanıma sunuluyor. Bu nedenle, ülkedeki tüm kullanıcılara sunulması birkaç saat hatta birkaç gün sürebilir. Cihazınıza söz konusu güncelleme gelirse aşağıdaki gibi görünecektir.

Güncelleme ilk olarak Brezilya’da karşımıza çıktı. Kısa süre içinde Motorola’nın kısa süre içinde diğer bölgelerde Motorola G8 Play için Android 10’u piyasaya sürmesini bekleyebiliriz. Bununla birlikte, şirket nihayet odak noktasını Android 11’e odaklanmaya çevirebilir. Şu anda yalnızca Motorola G Pro en son Android sürümünü aldı. Marka Android güncellemelerinde rakiplerine kıyasla biraz geri kaldı.

Milli Uzay Programı duyuruldu! Ay’a gidiyoruz!