Motional testlere başlıyor

Yayın tarihi: 19 Kasım 2020 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 18 Kasım 2020 Çarşamba 4:54 pm

ABD’de sürücüsü otomobil teknolojileri yarışı yeni bir evreye giriyor. Bugüne kadar araçlarını güvenlik şoförleriyle test eden sürücüsüz otomobil geliştiren şirketler, tam testlere başlıyor. Motional bunlardan biri.

Google’ın sürücüsüz otomobil teknolojileri geliştiren şirketi Waymo’dan sonra şimdi Motional sürücüsüz testleri de ABD yönetiminden onay aldı.

Nevada’da, tamamen insansız şekilde çalışacak olan Motional araçları güvenlik amacıyla şoförler taşımayacak. Böylece yolcular, aracın içinde yalnız olacak. Araç, hiçbir güvenlik şoförünün müdahalesi olmadan yolcuları hedeflerine ulaştıracak.

Gran Turismo Sport Toyota GR aracına kavuştu

Aynı hizmet seviyesi için kısa süre önce Waymo da yetki almıştı. Bu da ABD yollarında, şoför koltuğunda kimsenin oturmadığı otomobillerin hızla normalleşmesi anlamına geliyor. Diğer bir deyişle “üç vakte kadar” içinde sürücü olmayan otomobillerin tüm ABD yolllarında çalışmasına izin verilebilir.

motional sürücüsüz

Motional, Google’ın rakibi olarak, kendi otonom sürüş servisini 2022 yılında ticari olarak hayata geçirmeyi planlıyor. Şirket teknolojisini, otonom otomobiller üretmek isteyen otomobil üreticilerine ve robot taksi şirketine sunacak.

Sürücüsüz otomobillerin tüm dünyada yolcu taşımak için izin almasıyla, pek çok ülkede otomobil sahibi olma alışkanlıklarının değişmesi bekleniyor. İnsanların otomobil satın almak yerine, sürücüsüz taksi servisleriyle seyahat etmeyi tercih etmesi bekleniyor. Dolayısıyla otomobil üreticileri, tüketicilere otomobil satmak yerine, taksi servisleri kurup işletmek üzerine iş planları geliştiriyorlar.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Türkiye’de sürücüsüz taksi servisleri yaygınlaşırsa, otomobil almaktan vazgeçer misiniz?