Moskova saldırısı şüphelisinin ifadesinde ‘Türkiye’den uçtum’ iddiası

Yayın tarihi: 23 Mart 2024 Cumartesi 4:23 pm - Güncelleme: 23 Mart 2024 Cumartesi 4:31 pm

Rus gazeteci Simonyan ormanlık alanda gözaltına alınan Moskova saldırısı şüphelilerinden birinin sorgu anının videosunu paylaştı. Şüpheli 4 Mart’ta Türkiye’den geldiğini iddia etti. Haberi iktidar medyası da paylaştı.

Rusya’nın Federal Güvenlik Servisi (FSB) başkent Moskova’daki Crocus City Hall konser salonunda gerçekleştirilen ve en az 115 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla bağlantılı olarak dördü saldırgan olmak üzere 11 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

FSB, açıklamasında, ‘dört teröristin hepsinin’ Ukrayna sınırına doğru giderken gözaltına alındığını, yakalanan şüphelilerin Moskova’ya transfer edildiğini bildirdi.

Putin saldırı sonrası ilk kez konuştu: Emri verenler cezalandırılacak

DÖRT ŞÜPHELİ ORMANDA YAKALANDI

Rus milletvekili Alexander Khinshtein, FSB’nin gözaltı açıklamasının öncesinde, saldırganların bir Renault aracın içinde, Moskova’nın yaklaşık 340 kilometre güneybatısında bulunan Bryansk bölgesinde tespit edildiğini ve ‘dur’ ihtarına uymadıklarını söylemişti. Rus güvenlik güçleri ile yaşanan kovalamacanın ardından iki kişi gözaltına alındı, diğer iki kişi ise ormana kaçtı. Diğer iki şüphelinin de sonrasında gözaltına alındığı tahmin ediliyor.

Khinshtein, durdurulan araçta, bir tabanca, uzun namlulu saldırı silahında kullanılabilecek bir şarjör ve Tacikistan pasaportları bulunduğunu da aktarmıştı.

İkbal Dürre Moskova’daki terör saldırısını TELE1’e anlattı: Fatura Ukrayna’ya kesilecek

ŞÜPHELİ: 4 MART’TA TÜRKİYE’DEN UÇTUM

Gazete Duvar’ın aktardığına göre de Russia Today (RT) televizyonunun genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan, yakalanarak gözaltına alınan şüphelilerden birinin sorgulanma anının görüntülerini yayınladı. Videoda genç sakallı bir erkeğin yol kenarında yere yatırılmış vaziyette sorgulandığı görüldü.

Paylaşılan videoda, şüphelinin ağır aksanlı bir Rusçayla, kendisine sorulan soruları yanıtladığı, 4 Mart’ta Türkiye’den ‘uçtuğunu’ söylediği duyuldu. Şüpheli, bilmediği kişilerden Telegram üzerinden para karşılığı saldırıyı yapmak için talimatlar aldığını anlattı. Sorgu sırasında titrediği görülen şüpheli, önce karnının üzerinde yatarken, elleri arkasında bağlanmış bir şekilde görüntülere yansıdı. Bu esnada çenesi de kamuflaj kıyafetli bir kişinin botunun üzerindeydi. Şüpheli, daha sonra dizlerinin üzerine kalktı.

Yüzünde çizikler ve berelenmeler olan bir başka erkek de elleri ve ayakları bağlı bir şekilde bir bankta otururken sözlü çevirmen aracılığıyla sorguya tabi tutuldu.

Moskova’da konser salonuna terör saldırısı! 143 ölü 146 yaralı

İKTİDAR MEDYASI DA PAYLAŞTI

Öte yandan iddiayı iktidara yakın Diriliş Postası da X hesabından videoyla “Moskova’daki konser baskınını yapan saldırganlardan biri ilk sorgusunda: 4 mart tarihinde Türkiye’den Rusya’ya geçtiğini itiraf etti” diye paylaştı.

 

Kaynak: GAZETE DUVAR