Montella’dan Portekiz yenilgisi sonrası açıklama: İlk düşman Milli Takım’ın hocası oluyor

Yayın tarihi: 22 Haziran 2024 Cumartesi 9:42 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2024 Cumartesi 9:42 pm

Portekiz’e 3-0 mağlup olan A Milli Takım‘da mücadele sonrası teknik direktör Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu. İtalyan çalıştırıcı kadro tercihini eleştirenlere “Bir şeyler ters gidince ilk düşman Milli Takım’ın hocası oluyor. Bunun farkındayım. Karar verirken, bildiklerimi uyguluyorum.” diyerek yanıt verdi.

Euro 2024 F grubunda Türkiye ile Portekiz karşı karşıya geldi. Portekiz maçtan 3-0’lık net bir skorla ayrılırken Türkiye A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Vincenzo Montella’nın kadro seçimlerine tepki yağdı.

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Montella şu ifadeleri kullandı:

“Altay Bayındır ve Samet Akaydin’in hataları, kadro tercihleri… Kısaca ne söylemek ister?”

Vincenzo Montella: “Maçla alakalı konuşursak daha iyi olur. Fena bir maç oynamadık. İlk 20 dakikada biz gole çok yaklaştık. İlk dakikalarda bu seviyedeki rakiplere gol bulmazsanız, işini zor oluyor. İlk gol sonrasız moral düştü, toparladık derken ikinci gol… Toparlamaya çalıştık, sonuna kadar mücadele ettik.”

Türkiye, Portekiz karşısında dağıldı! Umutlar son maça kaldı

“TEKNİK ADAM DÜŞMAN OLUR”

“Üç tane iyi kalecimiz var. İtalya maçında Altay Bayındır iyi performans gösterdi. Galler maçında da sonradan girdi ve iyiydi. Bu sabah Mert Günok sakatlığıyla uyandık. Altay, Almanya maçında da iyiydi. Üç kalecimiz de iyi. Bir şeyler ters gidince ilk düşman Milli Takım’ın hocası oluyor. Bunun farkındayım. Karar verirken, bildiklerimi uyguluyorum.”

ARDA GÜLER, İSMAİL YÜKSEK

“İsmail Yüksek çok büyük sakatlıktan geri geliyor. 90 dakika oynamaya hazır değil. 45 dakika farklı, 0 dakika farklı. Zaman verdik, sonuna kadar bekledik. Arda Güler konusunda üzgünüm. Arda yorgundu ve sakatlık riski vardı. Oyuna alırken de düşündüm. 3-0’dayken bir gol atarız düşüncesiyle oyuna aldım.”

Kaynak: TELE1