Montella golsüz provayı değerlendirdi: Güçlü bir rakibe karşı iyi bir test oldu

Yayın tarihi: 5 Haziran 2024 Çarşamba 1:04 am - Güncelleme: 5 Haziran 2024 Çarşamba 1:04 am

A Milli Takım, hazırlık maçında İtalya ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Karşılaşma 0-0 eşitlikle tamamlandı. A Milli Takım Teknik direktörü Vincenzo Montella maç sonrasında yaptığı açıklamada, “Güçlü bir rakibe karşı iyi bir test oldu” dedi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 hazırlıklarını sürdürüyor. Ay yıldızlılar, Avrupa Şampiyonası öncesi İtalya ile deplasmanda mücadele etti. Maçta, gol sesi çıkmadı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, TRT Spor’a maçı değerlendirdi.

Ozan Kabak’ın sakatlığı hakkında konuşan Montella, “Gerçekten çok üzgünüz. İyi bir hissiyatımız yok. Şu an hastanede. Umarım biran önce toparlanır. Sevdiğimiz oyunculardan bir tanesi.” dedi.

“Skordan memnunuz. 1-1 de bitebilirdi maç. Zaman zaman dengeli bir maç oldu. Rakibimizin de güçlü olduğunu düşünüyoruz.  Güçlü bir rakibe karşı iyi bir test oldu. Bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Burada olan futbolcularımız hak ettikleri için buradalar. Maalesef acı bir karar vermemiz gerekiyor. Bugün 2 yeni oyuncumuz Milli Takım forması giydi. Hem bugünün hem de yarının değerleri. Aslında fikirlerim net. Oyuncularımızı gördükten sonra kararım netleşecek.”

“TAKIM RUHUNU YAKALADIK”

Vincenzo Montella, İtalya maçının iyi bir test olduğunu ve takım ruhunu yakalamak için güzel bir fırsat olduğunu söyledi.

“Bu bir hazırlık maçı değildi. Aradığımız takım ruhunu sahada yakalama fırsatımız oldu. Maçın sonunda takımlar biraz yorgundu ama dengeli bir maç oldu. Rakamsal dengelerin olduğu bir maç oldu. İtalya biraz daha önde gözükse de gol beklentileri 0.67’ye 0.68 şeklindeydi, yani dengeli bir maçtı. Topa sahipken daha net işler yapabilirdik. İkinci yarıda o yüzden Abdülkadir’i tercih ettik. Orkun ile de değerli işler yapabileceğimizi gördük.”

KENAN YILDIZ’A ÖVGÜ

“Kenan Yıldız tam bir futbolcu. Son kampa göre geliştiğini gördüm. 18 yaşında olduğunu hatırlatmak gerekiyor çünkü hala çok gelişebilir. Bu kadar fazlasıyla tanınması ve dengesini bozmaması çok pozitif bir not.”

“HEDEF GRUPTAN ÇIKMAK”

“En genç milli takım biziz. Üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonası’na katılıyoruz, son iki turnuvada gruptan çıkamamıştık. Büyük hayallerim var ama bu hayallere küçük adımlarla gitmeyi seviyorum. İlk hedefimiz gruptan çıkmak.”

A Milli Takım’dan İtalya’da golsüz prova

Türkiye A Milli Futbol Takımı, İtalya, EURO 2024, Milli Takım, A Milli Takım, Spor, Futbol

A Milli Takım, hazırlık maçında İtalya ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Karşılaşma 0-0 eşitlikle tamamlandı. A Milli Takım Teknik direktörü Vincenzo Montella maç sonrasında yaptığı açıklamada, “Güçlü bir rakibe karşı iyi bir test oldu” dedi.

Kaynak: TRT Spor