Monet’nin ‘Nilüferler’ serisinden bir tablo 40 milyon dolara satışa sunulacak

Yayın tarihi: 19 Nisan 2021 Pazartesi 12:47 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2021 Pazartesi 12:47 pm

Uluslararası müzayede evi Sotheby’s tarafından yapılan açıklamada Claude Monet’nin ‘Nilüferler’ serisinden bir tablonun 12 Mayıs’ta satışa çıkarılacağı duyuruldu. New York’ta düzenlenecek açık artırmada, tablo 40 milyon dolara satışa sunulacak.

Hong Kong’da gerçekleşen bir satışın sonunda Sotheby’nin başkan yardımcısı Brooke Lampley, Claude Monet’nin resimlerinden birini canlı yayınlanan bir açık artırmada izleyicilere sundu. Lampley, ‘Le Bassin aux Nymphéas’ isimli tablonun 12 Mayıs’ta müzayede evinde satışa sunulacağını açıkladı. Fransız izlenimcilik akımının ileri gelen ressamlarından olan Claude Monet tarafından, hayatının son 30 yılı içinde hazırlanmış olan 250 yağlı boya tablodan oluşan ‘Nilüferler’ serisi, aynı zamanda Monet’nin Fransa’nın Giverny kentindeki evinin bahçesinden esinlenerek oluşturduğu bir seri. Aynı seriden bir eser sene on üç sene önce 2008’de 40,9 milyon sterline (80,5 milyon dolar) satılmıştı. David Rockefeller koleksiyonundan bir diğer eser de yine aynı yıl 84 milyon dolara satılmıştı.

Le Bassin aux Nymphéas, 1 Mayıs’tan itibaren randevu alınarak New York City’deki Sotheby’s York Avenue galerisinde sergilenecek. Tablo bu New York öncesinde Taipei’de yer alacak.

Van Gogh’un eseri 13 milyon euroya satıldı