Model X alıcıları nihayet yenilenmiş tasarıma kavuştu

Yayın tarihi: 20 Ekim 2021 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 19 Ekim 2021 Salı 6:10 pm

Electrek ve TMC forum üyesi Sunnyvaletree, Tesla’nın revize edilmiş Model X’i müşterilere sunmaya başladığını ve bu vesileyle bir etkinlik düzenlediğini bildirdi. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu güncelleme, elektrikli crossover’ı modern çağa adapte edecek güncellemeler içeriyor.

Bu güncellemeler arasında önde yatay dokunmatik ekran, arkada daha küçük bir ekran ve yaklaşık 94.000 dolarlık bir araca daha uygun olan genel iç kalite iyileştirmeleri yer alıyor.

Model X

 

Çip kıtlığı yüzünden Tesla da oldukça zor günler geçirdi. Bazı ürünlerin tahmini teslimat süreleri ertelenirken bazı ürünler için ise üretim tamamen aksadı. Bu gecikme de çip kıtlığının Tesla’nın üretimi üzerindeki etkisinin de altını çiziyor. Şu andan itibaren bir Model X Ekose sipariş edenler Temmuz 2022’ye kadar beklemek zorunda kalacak. Daha düşük maliyetli Uzun Menzilli varyant için bahar ve Eylül 2022‘ye kadar beklemek zorunda kalınacak.

Mevcut Model X tasarımını satın almak ve zamanında teslim almayı beklemek çok uzun zaman alabilir. Küresel anlamda süren çip sıkıntısının ne zaman çözüleceği belli değil. Ancak analistler bu problemlerin daha bir kaç yıl süreceğini tahmin ediyor. Büyük şirketlerin üretimine zarar veren bu çip sıkıntısı Apple ve Tesla gibi köklü şirketleri de etkiliyor.

Disney, tüm Marvel 2022 filmlerini erteledi