Mobilden karantinadaki insanlar nasıl izlenecek?

Yayın tarihi: 11 Nisan 2020 Cumartesi 9:53 am - Güncelleme: 11 Nisan 2020 Cumartesi 9:53 am

Bildiğiniz üzere başka bir şehirden veya ülkeden kendi memleketlerine dönüş yapan kişilere yaklaşık olarak 14 günlük bir karantina uygulaması getirildi ve karantinadaki insanlar mobil uygulama ile izlenecek kararı alındı.

Karantina uygulaması ile insanlar izlenecek. Böylece eğer bu kişiler koronavirüsü taşıyorsa başkalarına bulaştırılması engellenmek isteniyordu. Nüfusun önemli bir bölümünün bu karantina uygulamasına uyarken bazıları dikkat etmiyordu.

Karantina uygulaması ile insanlar izlenecek

Kısa bir süre önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını ile ilgili yaptığı açıklamada Hayat Eve Sığar uygulaması ile ilgili bazı açıklamalar yapmıştı. Her ne kadar uygulama detaylı bir şekilde anlatılsa bile yine de kafalarda bazı soru işaretleri oluşmuştu.

Sağlık Bakanlığı tarafından Pandemi İzolasyon Takip Projesi ismi verilen proje, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı ve tüm GSM operatörlerinin iş birliği ile hayata geçirilmeye başlanıyor. Bu proje kapsamında karantina altındaki kişiler detaylı olarak izlenecek. Eğer bu kişiler karantina bölgesinin dışından çıkarlarsa yetkililer tarafından aranacak ve uyarılacak.

Tüm uyarılara rağmen karantina bölgesinde geri dönmeyenler için emniyet devreye girecek. Ayrıca cezai işlem uygulanması da konu ile ilgili gündemdeki yerini koruyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu uygulama sadece salgın devam ettiği sürece uygulanacak. Ayrıca veriler devlet tarafından gizli bir şekilde sunucularda tutulacak. Sizce bu uygulama doğru mu?

Koronavirüsten en çok etkilenen sektör hangisi oldu?