MOBESE önerisine AKP-MHP’den ret!

Yayın tarihi: 2 Şubat 2022 Çarşamba 11:38 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 11:38 pm

CHP’nin “MOBESE kayıtlarının kullanımı”na ilişkin araştırma önerisi AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti’nin gündeme ilişkin grup önerileri reddedildi. CHP’nin “MOBESE kayıtlarının kullanımı”na ilişkin araştırma önergelerinin ön görüşmelerinin bugün yapılması önerisi kabul edilmedi.

CHP’nin “MOBESE kayıtlarının kullanımı”na ilişkin araştırma önergelerinin ön görüşmelerinin bugün yapılması önerisi üzerinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anayasa’nın çiğnenmek için değil uymak için olduğunu belirterek, “İnsanların da milletvekili, belediye başkanı, sıradan vatandaş, kim olursa olsun Anayasa’dan kaynaklı hakları var” dedi.

CHP Grubunun MOBESE önerisi reddedildi.

İYİ PARTİ VE HDP’YE RET AKP’YE KABUL!

AKP’nin, TBMM’nin çalışma takvimine ilişkin grup önerisinin görüşmelerinde konuşan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP’nin MOBESE’lere ilişkin araştırma önergesine değinerek, şu açıklamada bulundu:

“Sayın İmamoğlu’nun aracının önünde kar küreme aracı, açıyor yolları, gidiyor. Nereye gidiyor? İstanbul halkına hizmet etmeye gidiyor zannediyoruz meğer balıkçıya gidiyormuş. Sayın İmamoğlu’nun balıkçıdaki fotoğrafını yayınlayan kim? Siz bunu Sayın İmamoğlu’na sorun, Sayın İmamoğlu bunu açıklasın. ‘Bir siyasi kişilik ama açıklamıyorum.’ diyor. Cumhur İttifakı’ndan biriyse bunu çok rahat açıklaması gerekirdi. İmamoğlu’nun balıkçıda İngiliz Büyükelçisi ile yemek yediğini Genel Başkanınız bilmiyor, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcınız bilmiyor. Nereden öğreniyor? Birileri tarafından servis edilenden öğreniyor. O servis eden kim? İşte siz onu kendi içinizde sorgulayın. Eğer bilmiyorsanız Genel Başkanınıza sorun. Ona da inanmıyorsanız gidin, Sayın İmamoğlu’na sorun. Muhakkak İmamoğlu, o balıkçı fotoğraflarının kim tarafından servis edildiğini çok iyi biliyordur.”

Konuşmaların ardından AKP’nin grup önerisi kabul edildi. Kabul edilen öneriye göre Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine bugün ve yarın devam edilecek.

Öte yandan HDP’nin “AİHM kararlarının uygulanmamasının yarattığı sorunlar”, İYİ Parti’nin “Türk Telekom’un özelleştirilmesi” ile ilgili araştırma önergelerinin ön görüşmelerinin bugün yapılması önerileri de müzakerelerin ardından kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine geçildi.

Akçay ve Altay arasında ‘İmamoğlu’ tartışması!