MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’ndaki patlamada hayatını kaybeden 5 işçinin kimliği belli oldu

Yayın tarihi: 10 Haziran 2023 Cumartesi 10:25 am - Güncelleme: 11 Haziran 2023 Pazar 11:09 am

Ankara’da Makine ve Kimya Endüstrisi’ne (MKE) ait roket ve patlayıcı fabrikasında patlama meydana geldi. Milli Savunma Bakanlığı patlamada 5 işçinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi’ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda sabah saatlerinde çıkan yangının ardından patlama meydana geldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), patlamada 5 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

B

5 İŞÇİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Patlamada hayatını kaybeden işçilerin kimlikleri belli oldu. Patlamada; işçilerden Mehmet Kutlu, İbrahim Özdemir, İhsan Küçükerdem, Ahmet Ünal ve Fırat Elverir, hayatını kaybetti.

‘YARALI BULUNMUYOR’

Ankara Valisi Vasip Şahin ise “Saat 8.45 sıralarında MKE’ye bağlı fabrikamızda dinamit lokumu hazırlama bölümünde, kimyasal tepkimeden kaynaklanan bir patlama meydana gelmiş ve 5 işçimiz vefat etmiştir. Çalışanlarının tamamına ulaşıldı. İncelemeler devam ediyor. Yaralı bulunmuyor. Cumhuriyet savcılığımız olayı soruşturuyor” açıklamasını yaptı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise “Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır. Olayın adli boyutu tüm yönleriyle araştırılmakla, soruşturma titizlikle sürdürülmektedir” açıklamasında bulundu.

Patlamanın nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

BAKAN GÜLER ANKARA’YA DÖNDÜ

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesiyle Hatay’a giden Bakan Güler, Elmadağ’daki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda meydana gelen patlama nedeniyle programını yarıda keserek Ankara’ya döndü.

Güler, patlamayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu sabah 08.37’de MKE A.Ş Elmadağ Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda bir patlama meydana geldi. Maalesef 5 işçi kardeşimizi kaybettik. Patlama meydana gelene kadar kamera kayıtları mevcut. Patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. İşçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Olay teferruatlı biçimde incelenecek ve gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. Tekrar başımız sağ olsun.”

Fabrika, Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın roket ve patlayıcı ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyet gösteriyor.

Fabrikada ayrıca roket yakıtı ve barutların patlatma, ısı ve dinamik atış testleri yapılıyor.

Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu: Genel başkanlık bizde çok önemli değildir

Göçmenlerin alıkoyduğu Türk gemisini İtalyan Özel Kuvvetleri kurtardı

Asgari ücrette zam mesaisi başlıyor! İşte konuşulan rakamlar