HDP’li Mızraklı’nın tutuklanmasına neden olan itirafçı hakkındaki gerçek ortaya çıktı!

Yayın tarihi: 12 Kasım 2019 Salı 2:32 pm - Güncelleme: 12 Kasım 2019 Salı 2:33 pm

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın tutuklanmasında ifadeleri gerekçe gösterilen itirafçıya mahkemenin 2 yıl önce güvenmediği ortaya çıktı.

Selçuk Mızraklı’dan mektup: Hastanede bir ‘örgüt üyesi’ni gece nöbetinde ameliyat ettiğimi, bağırsaklarını kestiğimi…

3 yıl önce tutuklanan ve seçimden 11 gün önce Mızraklı hakkında ifade veren H.B.A’nin, Mardin 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 2 yıl önce “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan yargılanan M.E., A.A. ve V.A.’nın davasında ifade verdiği ortaya çıktı.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Ferit Aslan’ın haberine göre, Mahkeme tarafından verilen kararda, “Delillerin değerlendirilmesi gerekçe” başlığında ifade veren itirafçı H.B.A’nın ifadeleri için, “Sanıklar hakkında beyanlarda bulunan H.B.A’nın ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan hakkında yapılan soruşturma nedeniyle etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma imkanının bulunması nedeniyle tek başına bu tanığın beyanının da hükme esas alınamayacağı kabul edilmiş” denilerek 2 sanığın beraatine karar verdiği görüldü.

MIZRAKLI MEKTUBUNDA İTİRAFÇI İÇİN NE DEMİŞTİ?

Tutuklandıktan sonra Kayseri Bünyan Cezaevi’ne konulan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı’nın HDP Genel Merkezi tarafından basın ve kamuoyu ile paylaşılan mektubunda, ifadeleri tutuklamaya gerekçe gösterilen itirafçı H.B.A için şunları söylemişti:

“Türkiye’de bir hukuk katliamı yaşanıyor. Masumiyet karinesi uzun zamandır bir istisnaya dönüşmüş durumda. Örneğin, 22 Ekim 2019’da tutuklanmış olmamın gerekçelerinden biri 2016 Mayıs ayında Mardin’in Nusaybin ilçesinde tutuklanan H.B.A. isimli kişinin yerel seçimlerden sadece 11 gün önce 20 Mart 2019 tarihinde aleyhimize verdiği kurmaca bir ifadedir. H.B.A. isimli şahıs 3 yıl boyunca tutuklu olmasına rağmen pişmanlık yasasından faydalanmak için 20 Mart 2019’da ‘itiraf’ ta bulunarak benim cerrah olarak çalıştığım hastanede bir ‘örgüt üyesi’ni gece nöbetinde ameliyat ettiğimi, bağırsaklarını kestiğimi ve sabah taburcu ettiğimi söylemektedir. Böyle bir olayın yaşanmayışı bir yana, bunu iddia eden H.B.A. adlı kişi bu olayı bir arkadaşından duyduğunu iddia etmektedir. Dolayısıyla ortada ne yaşanmış bir olay ne de bir tanık vardır. Yine bahsi geçen tarihlerde bir cerrah olarak gece nöbetim olmadığı gibi, neredeyse 40 yıllık bir doktor olarak şunu söyleyebilirim ki gece bağırsaklarını kesmek gibi kritik bir ameliyat yaptığınız birinin sabah hastaneden taburcu edilmesi veya çıkıp yürüyerek hastaneyi terk etmesi tıbba aykırıdır. Bir duyum üzerinden itiraflarda bulunduğunu açıkça ifade eden H.B.A. isimli şahıs cezaevinde ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle yargılanırken yaptığı bu ‘itiraf’ sayesinde Eylül 2019’da serbest bırakılmıştır. Aynı şahsın 2017’de başka iki kişi üzerine örgüt üyesi olduklarına dair verdiği itiraf ise başka bir mahkeme tarafından ‘itibar edilmeyerek’ reddedilirken, söz konusu kişinin ifadeleri biz siyasi kişilikler içinse kabul görmektedir.”