Miyase İlknur: Tek adamlığa meydan okuyup ayrıldı tek kadın kadın oldu

Yayın tarihi: 10 Nisan 2024 Çarşamba 3:49 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2024 Çarşamba 3:49 pm

Haber: Özlem Aktürk

Gazeteci Miyase İlknur, Meral Akşener’e “Partideki tek adamlığa meydan okuyarak ayrıldınız. Sonraki süreçte ne oldu? Akşener tek kadın oldu.” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimler öncesi “Ya tarih yazacağız Ya da tarih olacağız” sözlerinin ardından Meral Akşener, 27 Nisan’da yapılacak İYİ Parti Kurultayı’nda aday olmayacağını açıkladı. Gazeteci Miyase İlknur, TELE1’de ‘Söz Bizde’ programında İYİ Parti’nin bu aşamaya gelene kadarki sürecini değerlendirdi. İlknur, Akşener için “Tek adamlığa meydan okuyup ayrıldı tek kadın kadın oldu.” dedi.

İlknur, “Siz ayrılırken MHP’den ne diye ayrıldınız? Partideki tek adamlığa meydan okuyarak ayrıldınız. Sonraki süreçte ne oldu? Akşener tek kadın oldu yani o ne derse o. İkincisi MHP’ye niye karşıydınız? AKP’ye yanaştı diye ayrıldınız geldiniz kurdunuz. Peki yaptıklarınız, politikalarınız kime yaradı? AKP’ye bu konuda uyarıları dinlediniz mi? Hayır dinlemediniz Yani milliyetçilik desen o değil. Merkez sağ desen o değil. Ne? Meral Akşener’in iyi saatte olsunlar o gece yatıp sabah kalkıp ne politikayı fikir değiş masadan kalkıyor. Öngörülemez bir siyaset.” ifadelerini kullandı.

‘ÖNCE BİRLİKTE YÜRÜDÜ SONRA HEDEF ALDI’

Akşener’in önce Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile yol yürüdüğünü söyleyen İlknur, hedeflerinin de onlar olduğunu ifade etti. İlknur, “Cumhurbaşkanlığı için ‘Bu belediye başkanları olmalı’ diye önce CHP için dizayna çalıştı. Onda başarısız olunca, partisi kan kaybedince. Ya olacak iş mi bir partinin belediye başkanlarına diyorsun ‘Çıkın aday olun.’ Ya niye olsunlar? Herkes siyaset yapıyor yani büyük kendi partilerinin ana gövdesi burada dururken senin keyfin için insanlar siyasi kariyerini niye ortaya atsınlar? Mansur Yavaş çok doğru bir şey söyledi. Dedi ki ‘Peki ikimize çağırıyorsun ikimiz aynı anda kabul etsek yazı tura mı atacaksın?’ Ondan sonra da bu belediye başkanlarına ağza alamayacak şeyler söyledi.”

‘KAZANAMAYACAĞIN O KADAR BELLİ Kİ’

“Merkezi hükümetin yaptığı onca şey dururken sen CHP’nin neyine eleştiriyorsun?” diyen İlknur sözlerine şöyle devam etti:

“’Ah komşular bana neler ettiler neler’ başka? ‘Bu belediye başkanlarına işte ben bu kadar emek verdim de şunu yaptılar.’ Bir politikası yok. Seçmene hiçbir vaadin yok, iktidara bir eleştirin yok, sorunlara çözümün yok. Bir de milletin canı yanmış iktidara bir ders vermek isterken ‘Ya şuna bir şamar atayım de bu iktidar benim canımın yandığını anlasın’ dediği bir dönemde kalkıp her yerlerde bağımsız aday çıkaracağım. Ve kazanamayacağın o kadar belli ki bunu sokaktaki çocuk görüyor yani.”

Meral Akşener çekildi iki isim daha adaylığını açıkladı

Kaynak: HABER MERKEZİ