MIUI 12 sürpriz bir özellik ile kullanıcılarını şaşırtacak

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2020 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 Perşembe 8:21 pm

Xiaomi telefonun arkasına dokunarak komut verme özelliğini MIUI 12 ara yüzüne ekleyecek. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

MIUI 12 sürpriz bir özellik ile kullanıcılarını şaşırtacak. Son dönemde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir sıçrama gerçekleştiren Xiaomi, müşteri kitlesini günden güne arttırmaya devam ediyor.

Çinli üreticinin bu başarısı elbette tesadüf değil. Uygun fiyat politikası sayesinde geniş kitlelere erişmeyi başaran Çinli şirket, özellikle Hindistan’da muazzam bir başarı yakalamıştı.

MIUI 12

Samsung’un yıllardır domine ettiği pazarı adeta tekeline alan Xiaomi, global pazarda da ilk 4 içerisinde yer almayı başardı.

Xiaomi’nin başarılı olmasının bir diğer nedeni de kararlı MIUI arayüzü. Bu ara yüzün son derece verimli çalıştığını söylemek, sanırım pek de yanlış olmayacaktır. Çinli şirket bu arayüzün yeni sürümünde kullanıcıların çok istediği bir özelliğe de yer verecek.

Bu özellik sayesinde Xiaomi kullanıcıları telefonun arka kısmına dokunarak telefona komut verebilecekler. Örneğin telefonun arkasına iki kez dokunarak kamerayı açabilecekler. Bu menü Xiaomi kullanıcıları tarafından özelleştirilebilir olacak. Yani kullanıcılar bu dokunma komutlarını var olan menü içerisinden kendileri seçebilecekler.

Yeni MIUI 12 ara yüzü ile gelecek olan bu özelliğin hangi Xiaomi modelleri tarafından destekleneceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Xiaomi’nin yaptığı bu sürpriz, kullanıcılar açısından hayli hoş oldu diyebiliriz. Bu özelliğin hayli kullanışlı olduğunu da dip not olarak belirtelim.

Asus VivoBook S14 inceleme! 2 ekranlı laptop!