MİT’ten Tarım Bakanlığı’na ‘FETÖ’ operasyonu!

Yayın tarihi: 10 Aralık 2021 Cuma 4:39 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2021 Cuma 4:40 pm

Gazeteci Tolga Şardan, Bekir Pakdemirli’nin yönetimindeki Tarım ve Orman Bakanlığı’na bir operasyon yapıldığını ve üst düzey bir yöneticinin FETÖ mensubu olduğu suçlamasıyla görevden alındığını iddia etti.

Şardan’ın iddialarına göre, “Uruguay’dan ithal edilen büyük baş hayvanların ülkeye girişinde yaşanan gelişmeler üzerine DDK’nin başlattığı incelemenin halen devam ettiği ve iddialarla ilgili bilgisi olanların ifadelerinin alınmasına devam edildiği bilgisi mevcut” denildi.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİ GÖREVDEN ALINDI

Şardan, sürecin detaylarını şöyle aktardı:

FETÖ’yle mücadele eden güvenlik kurumlarının başında gelen MİT Başkanlığı, kısa süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı’nda alt düzeyde görev yapan bir personelin FETÖ’yle temasının bulunduğunu tespit etti.

-Daha önce de hakkında FETÖ incelemesi yapan ancak ‘temiz’ çıkan bu görevlinin son zamanlarda istihbarat dünyasındaki deyimle ‘kıpırdanmaya’ başladığı anlaşıldı.

-Bu kıpırdanmanın peşine düşen MİT, yaptığı takiplerde alt düzeyde ama önemli bir birimde görev alan söz konusu personelin yeni temaslarına ulaştı. Eldeki veriler sonrasında söz konusu bakanlık personeli, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulandı. Sorgu sırasında personel, FETÖ’yle yeniden temas kurduğunu anlatmasının yanında bakanlıkta görev yaptığı birimin birinci derecedeki amirinin de FETÖ içinde yer aldığını iddia etti.

Bakanlık personelin verdiği ilk bilgiler MİT tarafından değerlendirilmeye alındı.”

HER TÜRLÜ VERİYİ İZLEYİP KONTROL ETMİŞ

Şardan yazısının devamında şunları söyledi:

“Bu sırada başka bir gelişme daha oldu.

-Bolu’da yakalanan FETÖ içinde yer alan bir “mahrem imam” ifadesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki üst düzey görevlinin adını verdi.

-Ayrıca söz konusu bakanlık bürokratının, görev ve sorumluluğunda olmamasına rağmen bakanlığın gerek merkez teşkilatı, gerekse taşra birimleriyle ilgili her türlü veriyi izlediği ve kontrol ettiği anlaşıldı.

-Zaten MİT’çileri “huylandıran” gelişmelerden birisi de buydu.

-Geçmişte FETÖ’cülerin görev yaptıkları devlet kademelerinde her türlü veriye ulaşıp depolamayı usul haline getirmelerinin anlaşılması, şimdilerde benzer süreçlerde güvenlik birimlerinin hassaslaşmasına neden oluyor.

-Birbiriyle bağlantısı olmayan iki farklı kanaldan gelen bilgilerin analizi sonrasında MİT Başkanlığı, açık kimliği ve görev yeri bilinen üst düzey yetkili hakkında özel bir dosya yaparak Tarım ve Orman Bakanlığı’na gönderdi.”

BAKAN PEKDEMİRLİ MİT BAŞKANI HAKAN FİDAN İLE GÖRÜŞTÜ

Bakan Pakdemirli’nin gelişmeler hakkında MİT Başkanı Hakan Fidan ile bizzat görüştüğünü söyleyen Şardan, “Fidan’ın yaptığı birebir bilgilendirmeden sonra FETÖ bağlantısı tespit edilen üst düzey yetkilinin görevden el çektirilmesi kaçınılmaz hale geldi. Ve sonuçta Bakan Pakdemirli, adı geçen bürokratını geçen hafta görevden almak zorunda kaldı” dedi.

Bekir Pakdemirli’den Kılıçdaroğlu’na: Türkiye Küba değil

Erdoğan: FETÖ ile mücadelemizde Diyanet, çok önemli bir yere sahiptir

Kara Kuvvetleri’ne FETÖ operasyonu