Ertuğrul Özkök: Hürriyet’in başındayken MİT’le 3 kere görüştüm; ‘Öcalan asılmasın’ diye yardım istediler

Yayın tarihi: 17 Kasım 2019 Pazar 2:23 am - Güncelleme: 17 Kasım 2019 Pazar 2:24 am

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni olduğu 20 yıllık sürede 3 kere MİT’le görüştüğünü, 1999 yılında Abdullah Öcalan idam edilmesin diye kendilerinden yardım istendiğini söyledi.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, eski Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü, gazeteci-yazar Kemal Öztürk’ün YouTube kanalına konuk oldu.

Özkök şu ifadeleri kullandı:

“Hürriyet’in Genel Yayın Yönetmeni olmadan önce şöyle zannederdim; Hürriyet’in Genel Yayın Yönetmeni dünyanın en kudretli adamlarından biridir, devletin içinde adamları vardır ve istediği her güzel kadınla ilişki kurabilir. Bunların ikisinin büyük bir yalan olduğunu işe başladığımın üçüncü ayında fark ettim.

En büyük komplekslerimden biri şuydu; işe başlayalı 1,5 yıl oldu, MİT’ten kimse gelip görüşme talebinde bulunmadı. ‘Beni önemsemiyor mu acaba bu adamlar’ dedim. Kimse gelmedi. Hayatım boyunca MİT’le 3 kere ilişkim oldu. Biri 17 Ağustos depreminin olduğu geceydi. Oraya gittik, bizden Abdullah Öcalan’ın asılmaması için yardımcı olmamız istendi. Kampanya vardı çünkü ‘Asın adamı’ diye. Ben de asılmaması gerektiğini düşünüyordum. Ben daha ilk günden asılmaması gerektiği konusunda yaptım gazeteyi.

 

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan TELE1’e konuştu: Tehdit ediliyorum, AKP’li Canikli devreye girerek olayı çözümsüz hale getirdi

Bir sonrakinde, ‘Magazin programlarına çekidüzen verin’ dendi. Biz de ‘Karışmayın, diğeri devlet meselesiydi ama bu değil’ dedik.

Bir kere de İstanbul’daki MİT temsilcisi bana geldi. Bir yerde PKK’nın hücre evine girmişler. Evde buldukları listede evimin adresini bulmuşlar. Ahmet Hakan’a da ayın şeyi söylemişler. Sonradan anladım ki galiba bu yanımıza birini vermek için… 20 yıl devletin bana verdiği polisle gezdim. Polis memuru sabah beni evden alır akşam eve bırakırdı. Onun görevi aynı zamanda benim nereye gittiğimi oraya bildirmekti.”

 

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan TELE1’e konuştu: Tehdit ediliyorum, AKP’li Canikli devreye girerek olayı çözümsüz hale getirdi