Mithat Sancar’dan AKP’ye: Bize hakaret eden Soylu sizi temsil ediyorsa gelen heyet kimi temsil ediyor?

Yayın tarihi: 8 Kasım 2022 Salı 1:37 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2022 Salı 2:01 pm

AKP’nin anayasa taslağı için ziyaret ettiği HDP’den açıklama geldi. Sancar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın HDP‘yi ziyaret etmesinden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP’yi hedef aldığını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ öncülüğündeki bir heyet anayasa taslağı görüşmeleri için geçtiğimiz hafta siyasi partileri ziyaret etti. İktidarın sürekli terör söylemleri ile hedef aldığı HDP’ye yapılan ziyaret AKP içinde büyük tartışma başlattı. Muhalefet ise AKP’ye geçmişte sarf ettiği sözlerini hatırlattı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da bugün grup toplantısında ziyareti ve sonrasında başlayan tartışmaları ele aldı.

Sancar şu ifadeleri kullandı: “İktidar grubu partimizi ziyaret etti ve kıyamet koptu. Önce ziyaret oldu ardından spekülasyonlar yapıldı. Görüşmenin konusu belli. AKP grubu başörtüsü teklifi için diğer partiler gibi, bizim partiyi de ziyaret etti. Arkadaşlarımız da kendilerine temel ilkelerimizi hatırlattı ve bu teklifi eş başkanlarımız aracılığı ile kurullarımıza taşıyacaklarını söyledi. Buraya kadar sorun var mı? Bizim ilkelerimiz belli. Daha önce yaptığımız açıklamalar da ortada. Bizler demokratik işleyişini esas alan bir partiyiz. Biz kurullarımız ile tartışmadan görüş açıklamayız. Eş başkanlar dahil kurullarımıza danışmadan bir karar veremeyiz. Yarın MYK var. Orada tartışıp kararımızı vereceğiz.”

SOYLU’YA TEPKİ

“Heyetimizle görüşme talebinde bulunan AKP. Ertesi gün İçişleri Bakanı bize saldırılarını arttırıyor. Karar verin. Bu hükümetin başı Soylu mu siz mi? Eğer İçişleri Bakanı ise neden bize geliyorsunuz? Kirli işlerin içinde olan bir kişi sizi temsil ediyorsa bize gelen heyet kimi temsil ediyor?”

Devlet Bahçeli AKP HDP buluşmasına destek verdi