Mithat Sancar: Yüzde 15’in altında oy alırsak başarısız sayarız

Yayın tarihi: 28 Kasım 2021 Pazar 4:44 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2021 Pazar 6:20 pm

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Mersin mitinginde “Yüzde 15’in altında oy alırsak başarısız sayarız” dedi.

Mersin’de partisinin düzenlediği mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, AKP’ye seçim çağrısını yineleyerek, “Halklar, HDP’yle birlikte bu iktidarı göndermeye ve bu bozuk düzeni, bu sömürü, yalan, talan düzeni değiştirmeye geliyor” dedi. İktidarı istifaya çağıran Sancar, “Bu iktidar istifa etmelidir. Hemen şimdi istifa etmelidir. Erken seçim ya da derhal seçim kararı almalıdır. Eğer kendine güveniyorsa ekonominin kitabını yazdığı iddiasında samimiyse politikalarına inanıyorsa getirsin sandığı koysun buraya bakalım halktan ne cevap olacak. Buyursunlar getirsinler sandığı halktan alsınlar cevabı. Bizim seçim hazırlığımız gördüğünüz gibi her an vardır. Mücadelenin her yeriniz, mahallelerde, evlerde, sokaklarda, meydanlarda mücadeleyi, büyütüyoruz, baskıları, zulümleri, davaları, polis baskınları, bizi yıldırmıyor yıldıramıyor yıldıramayacak” ifadelerini kullandı.

Sancar’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Ülkeyi getirdikleri yere bakın sevgili kardeşlerim. Son birkaç haftada hepimizin sofrası daha da küçüldüğü. Ekmeğimiz çalınıyor, ekmeğimiz gasp ediliyor. Bugün Adana’da bir ekmek üretim tesisini ziyaret ettik. Pek çok şey anlattılar. Rakamlarla konuşmayı istemiyorum. Rakamlara gerek de yok zaten. Hepiniz her gün her an bu yoksullaşmayı açlığı bizzat yaşıyorsunuz. Verdiği örnek gerçekten yürek burkuyor. Evet, caddelerde halk ekmek büfelerinin önünde uzun kuyruklar gördük. Birkaç kuruş daha ucuza ekmek almak için insanlar saatlerce kuyrukta bekliyor. Ve bu ekmek üretim tesisindeki arkadaşlarımızın anlattığı başka bir şey var. Sabahın erken saatinde onlarca, yüzlerce insan bayat ekmeği ucuza almak için gelip sıraya giriyorlar, kuru ekmeğe muhtaç ettiler bu ülkeyi.

“YÜZDE 15’İN ALTINDA OY ALIRSAK, BAŞARISIZ SAYARIZ”

Barajlar koydular önümüze. Güya barajlarla bizi engelleyeceklerdi. Şimdi biz kendimize baraj koyduk. Diyoruz ki önümüzdeki seçimlerde yüzde 15’in altında oy alırsak, başarısız sayacağız kendimizi. Hedefimiz yüzde 15’ten yukarıdır. Bu ülkenin halklarının ortak iradesinin bu ülkenin çözüm gücü haline getirmektir. Burada meydanlarda ortak mücadeleyle sağlayacağız. Sadece masa başı görüşmelerle ortak mücadele ve sağlam demokrasi ittifakı kurulamaz. Önce meydanlarda, sokaklarda, mahallelerde, halkın, emekçilerin, yoksulların yaşadığı her yerde tarlada, fabrikada mücadele ortaklığını kurmak zorundayız. Bu düzene, bu sömürü bu talan, savaş ve yalan düzenine karşı ortak mücadele çağrısını bakmadan usanmadan yapıyoruz. Bu birlikteliği burada sizlere bulunduğu her yerde, meydanlarda, sokaklarda gerçekleştireceğiz. Buna inancımız var. Bunun için sabrımız, kararlılığımız ve inancımız var. İşte bunu sağladığımızda artık seçim ittifaklarını uzun uzun konuşmaya gerek kalmayacak.”

Mithat Sancar: Akil İnsanlar Heyeti’nde yer almaktan pişmanlık duymuyorum