Mithat Sancar’dan ‘Savunma Yürüyüşü’ne destek: Hepsiyle gurur duyuyorum

Yayın tarihi: 23 Haziran 2020 Salı 4:59 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2020 Salı 5:04 pm

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ankara’ya Savunma Yürüyüşü gerçekleştiren 80 ilin baro başkanı tebrik etti. Sancar, baroların kendilerine dayatılan demir kafesi reddetmek adına yürüdüklerini söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Sancar başlattıkları ‘Demokrasi Yürüşüyüşün’ devam edeceğini açıkladı. Sancar “Bu yürüyüşü korku duvarını aşmak isteyen herkesin mutlaka dikkatle izlemesi, bundan ilham alması gerekir” dedi.

Savunma kazandı | Baro başkanları Anıtkabir’de, Feyzioğlu yürüyüşe alınmadı

Sancar, baroların seçim sisteminin değiştirilmesi tartışmalarına ilişkin ise “Barolara karşı hazırlanan düzenlemeler tam da iktidarın bu darbeci anlayışının yansımasıdır” yorumunda bulundu. Sancar şunları söyledi:

“İktidar çok korkuyor ve bu korku onların her tarafını kemiriyor. Ama eğer bizler korkarsak bizim de ruhlarımızı kemirir, bizi de ruhsuz ve iradesiz bırakır. O nedenle korku duvarlarına karşı bu yürüyüşümüz devam edecek. Bu yürüyüşü korku duvarını aşmak isteyen herkesin mutlaka dikkatle izlemesi, bundan ilham alması gerekir.

Feyzioğlu’nun fotoğrafı istifa getirdi: Bardağı deviren son hamle

“BAROLAR, DAYATILAN DEMİR KAFESİ REDDETMEK ADINA YÜRÜYOR”

İşte baroların da yaptığı budur. Barolar da kendilerine dayatılan demir kafesi reddetmek adına yürüyor. Bu iktidar darbecidir dediğimizde bazıları bunu çok abartılı buluyorlar. Oysa toplumda çoğulculuğu yok etme niyetinde olan bir iktidar varsa, işte bu iktidarın zihniyeti darbeciliktir.

Metin Feyzioğlu’ndan ‘İstifa edecek misiniz?’ sorusuna pişkin cevap

“BAROLAR İÇİN YAPILAN DÜZENLEMEM İKTİDARIN DARBECİ ANLAYIŞININ YANSIMASIDIR”

Eğer bir iktidar çeşitli toplum kesimlerin iradesini yok etmek istiyorsa bu iktidar darbecidir. İşte barolara karşı hazırlanan düzenlemeler tam da iktidarın bu darbeci anlayışının yansımasıdır. Hoş iktidar sözcüleri bunu zaten saklamıyor. Kendileri bizzat itiraz eden herkesi susturmak istediklerini açık açık söylüyorlar. Onlar bu kadar açık söylüyorsa bizlerin de en az o kadar cesur olması gerekiyor.

Herkesin; iradesine göz dikilen, haysiyeti hedef alınan herkesin açıkça bu cesareti göstermesi gerekiyor. İşte barolar da bu cesareti gösterdi. Haysiyet mücadelesindeki yerlerini sağlam bir şekilde aldılar. Aralarında öğrencilerim var, meslektaşlarım var. Hepsiyle gurur duyuyorum, hepsini buradan gönülden selamlıyor ve kutluyorum.”

Can Ataklı’dan Feyzioğlu’na ‘izin’ tepkisi: Git Beştepe’nin kapısına…