Mithat Sancar: Gelin hep birlikte mücadele edelim

Yayın tarihi: 8 Haziran 2020 Pazartesi 5:44 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2020 Pazartesi 5:44 pm

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Biz diyoruz ki; gelin Türkiye’nin tüm demokratları, iyi insanları, vicdanlı insanları bir araya gelelim birlikte mücadele edelim” dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlulları’nın vekilliklerinin düşürülmesinin ardından tutuklanmasıyla Demokratik Mücadele Programı başlattı. İlleri geziye çıkan Eş Başkanlardan Mithat Sancar Batman ziyaretinde açıklamada bulundu.

Pervin Buldan: Bütün muhalefet partilerine kapımız açıktır

“VEKİLLİKLERİ VEREN HALKTIR, ANCAK HALK O İRADEYİ ALIR”

HDP Batman İl binası önünde partililerine seslenen Sancar, halkın iradesi gasp edilerek, Güven, Farisoğulları ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürüldüğünü söyleyerek, “Orada da hile ve hurda var, haksızlık var, hukuksuzluk var. O vekillikleri veren halkın kendisidir. Ancak halk o iradeyi alabilir” dedi.

“Biz diyoruz ki; gelin Türkiye’nin tüm demokratları, iyi insanları, vicdanlı insanları bir araya gelelim birlikte mücadele edelim” ifadesini kullanan Sancar, şunları ekledi: “Adalet, barış, onurlu yaşam, özgürlük hepimizin meselesidir. Türkiye’deki her bir karış toprakta yaşayan herkesin meselesidir. Biz bütün iyi insanlarla bütün vicdanlı insanlarla bütün demokrasi güçleriyle birlikte mücadele çağrısı yapıyoruz.”

“GELİN HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”

“Şahsımız için hiçbir şey talep etmiyoruz. HDP her şart altında barajı bu halkın gücüyle aşar. Ama bizim derdimiz Meclis’e 70-80 milletvekili göndermek değil sadece. Sizi temsil etmek bizim görevimizdir. HDP bu küçük hesapları yapan bir parti değildir. HDP bütün ülke için demokrasi istiyor, bütün ülke için adalet istiyor ve bu ülkeye barışı getirmek için söz veriyor. Bunları birlikte yapalım diyoruz bütün halkların temsilcilerine, bütün demokratlarına. Gelin hep birlikte mücadele edelim. Hep birlikte dostlar, hep birlikte!”