MİT uyarmıştı! İstanbul merkezli sekiz ilde İsraillilere casusluk operasyonu

Yayın tarihi: 2 Ocak 2024 Salı 11:54 am - Güncelleme: 2 Ocak 2024 Salı 5:12 pm

MOSSAD’ın Türkiye dahil çok sayıda ülkede Hamas’ı desteklediği öne sürülen bazı isimlere operasyon yapacağı gündeme geldi. MİT‘in uyarısının ardından İstanbul merkezli sekiz ilde yapılan operasyonda İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına casusluk yaptığı öne sürülen 33 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda bazı adreslere yapılan baskında koçbaşı ile kapı kırıldı.

Amerikan Wall Street Journal, geçtiğimiz gün dikkat çeken bir haber yayınladı. Habere göre, İsrail dış istihbarat servisi Mossad’ın Türkiye dahil çok sayıda ülkede Hamas’ı desteklediği öne sürülen çok sayıda isme operasyon hazırlığı yaptığı belirtildi.

Haberin ardından MİT, MOSSAD’ı “Bedeli ağır olur” sözleriyle uyardı.

MİT’in uyarısının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında uluslararası casusluk faaliyetlerine yönelik çalışma başlatıldı.

Soruşturmada, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad’ın Türkiye’de insani mülahazalarla ikamet eden yabancı uyruklu kişilere yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma gibi işler yapmayı amaçladığı bilgileri tespit edildi.

Söz konusu faaliyetlerin “uluslararası casusluk” faaliyetleri kapsamında olabileceği değerlendirilmesi üzerine 46 şüphelinin yakalanmasına yönelik harekete geçildi.

Emniyet güçlerinin İstanbul merkezli 8 ilde 57 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda 33 şüpheli yakalandı.

OPERASYONUN DETAYLARI

Ekipler, 2 aylık fiziki ve teknik takibin ardından bu sabah Bahçelievler, Bağcılar, Esenler, Arnavutköy, Küçükçekmece, Eyüpsultan, Sultangazi, Esenyurt, Kağıthane, Bakırköy, Başakşehir, Zeytinburnu, Büyükçekmece, Fatih, Beylikdüzü ilçeleri ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır’da 57 ayrı adrese operasyon düzenledi. Eş zamanlı operasyonlarda 33 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 143 bin 830 Euro, 23 bin 680 dolar nakit para, muhtelif miktarda farklı ülkelere ait nakit para, 1 adet adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve dijital materyal ele geçirildi.

Operasyona ait yeni bilgiler de ortaya çıktı. İsrail istihbarat servisi yetkililerinin şüphelilerle sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği, savaştan sonra Filistin lehine çalışmalar yapan İsrail ve Filistinli aktivistlerin isim bilgilerini vererek bu kişileri takip etmelerini istediği öğrenildi. Şüphelilerin aldıkları isim bilgileri doğrultusunda hedef kişileri takip ettiği, bazı kişilerin fotoğraflarını çekerek bu kişilere ait bilgileri İsrail ile paylaştığı da saptandı.Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, şüphelilere ait dijital materyaller incelenmek üzere ilgili birimlere teslim edildi.

(DHA)

Türkiye’den İsrail’e Hamas uyarısı: Ciddi sonuçları olur

Kaynak: TELE1