“Miss Uganda Esenyurt” etkinliği Kaymakamlık tarafından iptal edildi

Yayın tarihi: 11 Ekim 2022 Salı 10:34 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2022 Çarşamba 1:36 pm

Özel Haber: Barış Önal

Esenyurt’ta Kardeş Kültürler Festivali kapsamında düzenlenen ‘Miss Uganda Esenyurt’ adlı güzellik yarışması kaymakamlık tarafından iptal edildi.

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği “Miss Uganda Esenyurt” etkinliği iptal edildi. TELE1’den Barış Önal’ın Esenyurt Belediyesi’nden ulaştığı bilgilere göre; etkinlik belediye ve İl Dernekler Birliği ile birlikte düzenleniyordu. Esenyurt Kaymakamı sözlü olarak İl Dernekler Birliği başkanına etkinliğin Türk örf, adet ve geleneklerine uygun olmadığı ve şehrin imajının bozulmaması gerektiğini bu nedenle de Mis Uganda Esenyurt etkinliği iptal  etti.

TELE1’den Barış Önal’ın haberine göre;  iptal edilen etkinlikle ilgili belediyeye yazılı bir metnin gelmedi. Etkinliğe katılan Ugandalıların da gözaltına alındığı bilgisinin doğru olmadığı öğrenildi.

DAHA ÖNCE DE ETKİNLİĞE SALDIRILMIŞTI

Esenyurt’ta daha önce de Kardeş Kültürler Festivali’nde konuşmasına izin verilmeyen MHP Milletvekili Arzu Erdem konuşma yapmak istemiş ancak izin verilmemişti. Erdem’in sahneden inmesinin ardından kalabalık bir grup tekbir getirerek etkinlik alanına zorla girmişti.

Kardeş Kültürler Festivali’nde ortalık karıştı! MHP’li vekilin konuşmasına izin verilmedi