Mısra Öz’den Bozdağ’a tepki: Bizi neden görmezden geliyorlar?

Yayın tarihi: 11 Nisan 2022 Pazartesi 12:33 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2022 Pazartesi 12:33 pm

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “23 yerinden birini bıçaklamayı serbest bırakmak vicdanımı sızlatıyor” sözlerine Çorlu tren katliamında oğlu ve eşini kaybeden Mısra Öz yanıt verdi. Öz, “Bizler adalet diye haykırırken neden görmezden geliyorlar?” sözleri ile isyan etti.

Haber: Elifcan YÜKSEL

Mısra Öz 8 Temmuz 2018’de yaşanan Çorlu tren kazasının ardından oğlu ve eşi adalet mücadelesi vermeye devam ediyor. Yargılama sürecinde aksaklıklar olduğunun altını sık sık çizen, adalet mücadelesi verirken birkaç kez sanık sandalyesinde oturdu. Bununla da kalmadı, Öz yargılama sürecinde polisler tarafından darp edildi.

Kamu çalışanlarının yargılanmadığına sık sık dikkat çeken Öz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı 23 yerinden birini bıçaklamayı serbest bırakmak vicdanımı sızlatıyor” sözlerine isyan etti.

TELE1’den Elifcan Yüksel’e konuşan Mısra Öz, “Adaletsizlikten yorulduk. Adalet bakanının, bir insanın ölümüne tepki vermesi için o kişinin 23 yerinden bıçaklanması mı gerekiyor? Bu ülkede 301 maden işçisinde , Aladağ’da yanarak ölen çocukların davalarında, Çorlu’da, Hendek’te ve sayamadığım bir çok toplumsal katliamda bizler adalet diye haykırırken neden görmezden geliyorlar?” dedi.

Yargılamaların eksik olduğuna dikkat çeken Öz şu ifadeleri kullandı:

Kimse ses çıkartamıyor. Neden? Çünkü bu davanın sonunda sorumluluk kendi üstlerine kalacak. Nerede vicdan? Bizler ilk günden beri yalnızca ‘’adalet’’ istiyoruz. Hatanın hata olarak kabullenilebildiği, herkesin sorumluluk bilinci ile işine sahip çıktığı, adaletin adil bir şekilde herkese eşit olması gerektiğini haykırıyoruz. Ulaşım hakkını kullanırken birileri ölüyorsa bu ülkede ve kurumun başındaki kişilerin yargılanabilmesi için kurumun bağlı olduğu bakanlıkların izin vermesi gerekiyorsa en başta bu sistem değişmeli.

Mısra Öz’den TCDD’ye tepki: Evladımın katiliyle asla uzlaşmam

SANIK YAPTILAR!

Ben evladımı kaybettim kimse hesap vermedi. Ben hak aradım, ağzımdan çıkan laflara istinaden, hakkımda davalar açıldı. Ben adalet diye haykırdım, emniyet güçlerinden şiddet gördüm ve üzerine onlara mukavemet uygulamaktan sanık oldum. Katiller, bir kez bile sanık olarak mahkeme karşısına getirilmezken, biz aileler, avukatlar defalarca sanık olup, ceza aldık.”

Sosyal medyadan tepki gösterdiği için bazı isimlerin kendisini sosyal medyadan engellediğini söyleyen Öz, 25 Mayıs’ta görülecek duruşmaya çağrı yaptı.