Mısra Öz: Oğlum Arda hep yanımdaydı

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 9:56 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 9:56 am

Çorlu’daki tren kazasında oğlunu ve eşini kaybetmesinin ardından adalet mücadelesi veren Mısra Öz, Covid-19 tedavisi gördüğü hastaneden taburcu oldu. Öz, “Yoğun bakımdayken hep ‘Davamız var, hesap verecekleri o günü görmem gerek’ dedim” ifadelerini kullandı.

Çorlu tren faciasında oğlunu yitiren Mısra Öz, bir hafta entübede kaldıktan sonra koronavirüsü yendi. Taburcu olduktan sonra Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’e konuşan Öz, sosyal medyada kendine verilen desteği gördüğünü dile getirerek, “Gözlerim doldu, içim titredi, onur ve gurur duydum. Koronayken, davamız var, hesap verecekleri o günü görmem gerek dedim. Oğlumu hep yanımda hissettim” dedi.

Öz’ün sorulara yanıtları şöyle oldu:

*Babanız ile konuştuğumuzda ‘Kızım baskı altındaydı, stresten bağışıklık sistemi zayıfladı’ dedi…

Haklı. Çünkü ben Covid geçirmeden önce de bağırsaklarımdaki kronik rahatsızlığın atak geçirmesi ile hastaneye yattım. Çorlu’nun 7. duruşmasına gidemedim. Hemen ardından da Covid’e yakalandım. Yıllardır yaşadıklarımız kolay şeyler değil.

*Yoğun bakımdayken insanlar sizin adalet arayışınıza destek için tweet‘ler attı. Neler hissettiniz?

Gözlerim doldu, içim titredi, onur ve gurur duydum. Çok mutlu oldum. Değerli hissettim. Hatta iyileşme sürecime moral bile oldu bu mesajlar. İnsanlarımız çok güzel. Birlik ve beraberlik duygusunu hissetmek ise güven verici. Ben yoğun bakımdayken hep ‘Ölmek kolay ama benim yaşadığımı aileme yaşatma Allah’ım. Kaldıramazlar’ diye dua ettim. Ardından da daha yapacak çok işim var. Davamız var, hesap verecekleri o günü görmem gerek dedim. Oğlumu hep yanımda hissettim.

*Hastalıkla mücadele edenlere bir öneriniz var mı?

Tüm sağlık çalışanlarına, doktorlarıma, hemşirelere, sağlık personeline sonsuz teşekkür ediyorum. Çok yoğunlar. Nefes almaya vakitleri yok. Bir insanı hayata bağlamak mucizevi bir şey. Hepsinin yolu açık olsun. Bu berbat bir hastalık. Yakalanan herkese de şifa dilerim.

Mısra Öz’den sevindiren haber