Mısra Öz’den TCDD’ye tepki: Evladımın katiliyle asla uzlaşmam

Yayın tarihi: 23 Eylül 2021 Perşembe 4:21 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2021 Perşembe 4:45 pm

TCDD, 25 kişinin öldüğü Çorlu tren katliamı için bugüne kadar 14 kişinin yakınları ile tazminatta anlaştıklarını duyurdu. Kazada oğlunu kaybeden Mısra Öz’den açıklamaya tepki geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin vefat ettiği tren katliamına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, “Çorlu’daki tren kazasında bugüne kadar vefat eden 14 vatandaşımızın yakınları ile yaralanan 30 vatandaşımıza toplam 21 milyon 370 bin 326,72 TL ödeme yapılarak, dava süreci sulh ile sonuçlandırılmıştır. Sulh ile sonuçlanmayan 15 dava ve sulh süreci devam eden 34 dava ise derdesttir” denildi.

TELE 1’in konuyla ilgili ulaştığı ve kazada oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, açıklamaya tepki gösterdi. Öz, “Aileler ile görüşülüp uzlaşma yoluna gitmişler. Herkesin kendi, tercihidir” dedi, şunları kaydetti:

“Anlaştık dedikleri olay dava değil. Tazminat davası sonucunda ödenen paralar değil bunlar. Aileler ile görüşülüp uzlaşma yoluna gitmişler. Herkesin kendi, tercihidir. Benimle bir uzlaşma yapamazlar. TCDD ile kesinlikle uzlaşma sağlamam. En yüksek cezayı almaları için uğraşacağım. Tazminat davasında da ne ceza gelirse gelsin uğraşacağım. Evlatlarımın katiliyle asla uzlaşmam. 25 canın canın bedeli ödeyecekler.”

Çorlu tren katliamında kızlarını kaybeden baba, yaşamını yitirdi