Mısır’dan Türkiye açıklaması! “Başlangıç olacak”

Yayın tarihi: 21 Kasım 2022 Pazartesi 3:29 pm - Güncelleme: 21 Kasım 2022 Pazartesi 3:29 pm

Mısır Cumhurbaşkanlığı’ndan Erdoğan ile yapılan görüşmeye ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, “Erdoğan ve Sisi’nin Katar’daki el sıkışması ikili ilişkileri geliştirmenin başlangıcı olacak” denildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 Dünya Kupası’nın açılış maçı için gittiği Katar’da daha önce darbeci dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi bir araya geldi.

MISIR CUMHURBAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye’de tartışma yaratan görüşmeye ilişkin Mısır Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamada, “Erdoğan ve Sisi’nin Katar’daki el sıkışması ikili ilişkileri geliştirmenin başlangıcı olacak” denildi.

Erdoğan da Katar dönüşü yaptığı açıklamada görüşmelerin süreceği mesajını vermişti.

Sisi Mursi’yi devirerek başa geldikten sonra Erdoğan sert ifadeler kullanarak Mısır ile olan ilişkileri askıya almıştı. Mursi ve Müslüman Kardeşler destekçileri tarafından kullanılan bir simge olan ‘Rabia’ işareti “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” anlamıyla kullanıldı. Türkiye-Mısır ilişkileri 2014 yılından sonra koptu.

Erdoğan, ‘Darbecileri meşrulaştırmam’ diyerek, 2019 yılında katıldığı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun resmi yemek programına Sisi ile aynı masada bulunmamak için katılmamıştı.

‘Darbeci’ dediği Sisi ile görüşen Erdoğan’a tepki yağıyor

Erdoğan darbeci dediği Sisi ile tokalaştı