Mısır’da insan hakları ihlali: Flört uygulamalarından tespit edilen LGBT bireyler tutuklanıyor

Yayın tarihi: 3 Ekim 2020 Cumartesi 7:46 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2020 Cumartesi 7:46 pm

Mısır’da polislerin flört uygulamalarında oluşturdukları sahte hesaplarla lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireyleri tespit ettikleri öğrenildi.

Mısır’da polislerin lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireyleri tutuklamak için flört uygulamaları kullandığı öğrenildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch-HRW), polisin Grindr gibi uygulamalarda sahte profiller yaratarak gey, lezbiyen, biseksüel ve trans bireyleri tespit ettiğini ifade etti. HRW, polis memurlarının daha sonra bu kişilerle buluşup onları keyfi olarak tutukladığını bildirdi.

GEREKÇE ‘AHLAKSIZLIK’ VE ‘DOĞAL OLMAYAN CİNSEL İSTEKLER’

T24’ün haberine göre, Yasser isimli 27 yaşındaki bir Mısır vatandaşı, Grindr aplikayonunda tanıştığı bir kişiyle buluşmaya gittiğinde Gize şehir merkezinde gözaltına alındığını söyledi. Yasser, “Polis raporuyla geldiklerinde Grindr’da tanıştığım adamın memurlardan biri olduğunu gördüm. Belgeleri imzalayana kadar beni dövüp küfür ettiler. Belgelerde ‘ahlaksızlık’ yaptığım ve ‘doğal olmayan cinsel isteklerimi gerçekleştirmek istediğimi kamuya açık bir şekilde duyurduğum’ yazıyordu” dedi.

HRW’ye benzer muameleye maruz kalan 15 kişi daha konuştu. Konuşanların 15’i de dövüldüklerini ve hakarete uğradıklarını ifade etti.

Transseksüel aktivist Melek el-Keşif de, bir eylemde tutuklandıktan sonra buzdolabı büyüklüğünde bir hücreye koyulduğunu; ve polislerine kendisine hakaret ederek cinsel saldırıda bulunduklarını söyledi.