Mısır’da 25 kişinin hayatını kaybettiği tren istasyonu yangını: Ulaştırma Bakanı istifa etti

Yayın tarihi: 27 Şubat 2019 Çarşamba 6:28 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2019 Çarşamba 6:28 pm

Mısır’ın başkenti Kahire’de tren istasyonunda çıkan yangında en az 25 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı. Olayın ardından Mısır Ulaştırma Bakanı Hişam Arafat istifa etti

Mısır’ın başkenti Kahire’nin Ramses bölgesinde yer alan tren istasyonunda bu sabah meydana gelen yangında en az 25 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Mısır Demir Yolları Kurumu olayla ilgili yaptığı açıklamada, yolcu treninin perona yaklaştığı esnada yakıt depolarından birisinin patladığını, peronda treni bekleyen yüzlerce yolcunun olduğunu kaydetti.

Ulaştırma Bakanı istifa etti

Mısır Ulaştırma Bakanı Hişam Arafat yangının ardından istifa etti. Mısır resmi haber ajansı MENA, Başbakan Mustafa Medbulli’nin Ulaştırma Bakanı Arafat’ın istifasını kabul ettiğini duyurdu.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde tren istasyonuna hızla gelen boş bir lokomotifin rayların bitişindeki demir engellere çarpması sonucu yakıt tankının patladığı ve büyük bir alev topunun oluştuğu görülüyor.

Türkiye’den Mısır’a taziye mesajı

Öte yandan Türkiye yangında hayatını kaybedenler için Mısır halkına başsağlığı mesajı iletti. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kahire’nin merkezindeki Ramses Tren İstasyonu’nda bu sabah bir trenin istasyon platformuna çarpması sebebiyle çıkan yangında çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğinin ve yaralandığının büyük üzüntüyle öğrenildiği vurgulandı.

Açıklamada, “Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, Mısır halkına başsağlığı diliyoruz” ifadesine yer verildi.