Mısır’a kaçan yazar Eylem Tok ve lüks ciple ölüme neden olan 16 yaşındaki oğlu için kırmızı bülten çıkarılacak

Yayın tarihi: 7 Mart 2024 Perşembe 9:15 am - Güncelleme: 7 Mart 2024 Perşembe 9:15 am

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’da bir kişinin ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına neden olan 16 yaşındaki Timur Cihantimur ve oğlunu Mısır‘a kaçıran annesi yazar Eylem Tok hakkında kırmızı bülten çıkarılacağını, kaçtıkları Mısır’dan iadelerinin isteneceğini açıkladı.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, arkadaşları ile ATV ile gittiği esnada arızalanması sonrası yol kenarında bekleyen Oğuz Murat Arıcı’ya lüks bir araç çarptı. Arıcıya çarpan aracın sürücüsünün 16 yaşındaki Timur Cihantimur olduğu öğrenildi. Çarpmanın etkisiyle Oğuz Murat Arıcı hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

Kazanın ardından Timur Cihantimur’un annesi yazar Eylem Tok ile birlikte Mısır’a kaçtığı belirlendi.

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve Timur Cihantimur’un Mısır’a kaçışı ve sonrasında işletilen sürece ilişkin konuştu.

‘MISIR ADLİ MAKAMLARINDAN İADESİNİ TALEP EDECEK SÜRECİ BAŞLATTIK’

Tunç’un anne-oğul hakkında kırmızı bülten çıkarılacağını söylediği konuşması şöyle :

“Cumhuriyet Başsavcılığımız zaten olay anından itibaren soruşturmayı başlatmıştı. Kişinin yakalanması için yakalama kararı çıkartıldı. Mısır adli makamlarından iadesini talep edecek olan süreci başlattık. Bir kırmızı bülten çıkarıyoruz. Bu konudaki süreç başladı. Mısırla bizim suçluların iadesine ilişkin adli yardımlaşma anlaşmamız var. Bu konudaki süreci yakinen takip ediyoruz. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürütmekte olduğu bir soruşturma. Tabii, buna benzer artık ülkemizde suçla mücadele noktasında hem mevzuat hem de uygulama anlamında önemli çalışmamız var. Özellikle suçun kaynağında önlenmesi önemli. Suç meydana geldikten sonra, zarar ortaya çıktıktan sonra yargılama süreçleri de elbette önemli ama asıl 18 yaşından küçük, ehliyeti olmayan birisinin trafiğe çıkmış olması ve kazaya sebebiyet vermesi. Tabii ki burada özellikle o çocuğu kaçıran annesi bakımından da şu an bir soruşturma söz konusu.”

Başsavcılık Eylem Tok’u yalanladı: Olay yerine gelen anne lüks araçla ölüme sebebiyet veren oğlunu kaçırmış

Lüks ciple ölüme sebep olan 16 yaşındaki çocuk ve annesinin havalimanındaki görüntüleri! Gülerek Mısır’a uçmuşlar

Kaynak: TELE1