Mısır ve Suriye’de üç gün yas ilan edildi

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 12:16 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 3:46 pm

Suriye ve Mısır, Gazze’de Baptist Hastanesi‘ne yapılan saldırıda ölenler için 3 günlük yas ilan etti.

Suriye, İsrail ablukası altındaki Gazze’de Baptist Hastanesi’ne yapılan saldırıda ölenler için 3 günlük yas ilan ettiğini ve tüm dünyadaki diplomatik misyonluklarında bayrakların yarıya ineceğini duyurdu.

Suriye Başbakanlığı bugün yaptığı yazılı açıklamada “Saldırı sonucu hayatını kaybeden masum kurbanlar için 18.10.23 tarihinden başlamak üzere üç gün süreyle resmi yas ilan edildi. Ve bu süre boyunca Suriye Arap Cumhuriyeti’nin tüm bölgelerinde ve yurtdışındaki tüm büyükelçilik ve diplomatik kurumlarda bayraklar yarıya indirilecektir” denildi.

MISIR’DA DA YAS İLAN EDİLDİ

Mısır da İsrail’in hastane saldırısı nedeniyle hayatını kaybedenler içib ülke genelinde 3 günlük yas ilan etti. Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi’ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi’nin bombalanması sonucu hayatını kaybeden masumlar ve kardeş Filistin halkının tüm şehitleri için Mısır Arap Cumhuriyeti genelinde 3 gün süreyle genel yas ilan edilmesine karar verdi.” ifadeleri kullanıldı.

İsrail’in dün akşam Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırıda en az 500 Filistinli hayatını kaybetmişti.

 

 

Katliamdan 20 saat önce Baptist Hastanesi!

Hamas-İsrail savaşının 12. günü! İsrail’e giden Biden hastane katliamına ‘patlama’ dedi

İsrail’den bir savaş suçu daha! Gazze’de hastaneyi vurdu: 500 ölü