Mısır Müftüsü Danışmanı’ndan Ayasofya yorumu: Erdoğan’ın imajını güçlendirmek için tasarlandı.

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2020 Pazar 9:55 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2020 Pazar 9:55 pm

Mısır Müftüsü Danışmanı İbrahim Nigm, Ayasofya’nın müze statüsünün değiştirilmesi kararını tehlikeli bir siyasi oyun olarak nitelendirdi. Nigm’e göre, bu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imajını güçlendirmek için tasarlandı.

Rus basınına konuşan Nigm, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi konusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hedefleri çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Nigm, “Kararın zamanı ve bulunduğu koşullar, özellikle de siyasi bir karar olduğunu gösteriyor. Türkiye liderinin kendini Müslümanları koruyan ve onların görkemlerini yeniden canlandıran bir kahraman haline getirme girişimi olarak görülebilir” dedi.

‘Bu adımın bir faydası yok, sadece dikkatimizi başka yöne çekiyor’

Nigm, açıklamalarına “Birçok kişi şu anda Erdoğan’ın eylemlerinin tarihsel ve hukuki bakımdan ne kadar doğru olduğunu tartışıyor, ancak bu yalnızca nafile bir tarihsel tartışma. Aslında bu adımın getireceği bir fayda yok, zira sadece dikkatimizi bu tehlikeli siyasi oyunun gerçek içeriğinden başka yöne çekiyor” ifadelerini kullandı.

Nigm, kararın yalnızca siyasi dayanaklı ve Erdoğan’ın Türk halkı önündeki imajını güçlendirmek için tasarlanmış olduğunu vurguladı.