Mısır Çarşısı’ndaki 123 yıllık Pandeli Lokantası’nda yangın

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2024 Çarşamba 10:20 am - Güncelleme: 15 Mayıs 2024 Çarşamba 1:22 pm

İstanbul’da tarihi Mısır Çarşısı 123 yıllık Pandeli Lokantası’nın bacasında yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

İstanbul Eminönü’nde bulunan tarihi Mısır Çarşısı girişindeki restoranın bacasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, AFAD, sağlık, polis ve zabıta ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülen yangın, iş yerinde hasara yol açtı.

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da olay yerine gelerek yangına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Turan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, restoran bacasından kaynaklanan yangının, tarihi çarşının diğer kısımlarına sirayet etmeden söndürüldüğünü söyledi.

PANDELİ’NİN TARİHİ

Niğde’den İstanbul’a göç eden Pandeli Çobanoğlu tarafından ilk olarak yine Eminönü’ndeki Çukur Han’da küçük bir barakada kurulan Pandeli Lokantası 1926 yılında şimdiki yeri olan Tarihi Mısır Çarşı’na taşındı.

Birinci Dünya Savaşı yıllarında dönemin aydınları, politikacıları, gazetecileri, sanatçıları ve yazarları Pandeli’nin müdavimi olur. Pandeli, 123 yıllık tarih yolculuğunda Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında Celal Bayar, Kraliçe II.Elizabeth, İspanya Kralı Juan Carlos, Robert De Niro ve Tony Curtis gibi isimleri ağırlamıştı.

Depremden sonra Güney Kore’ye taşındı, yangında hayatını kaybetti

 

Kaynak: AA-DHA