Misafir ettikleri komşu kadını kolundaki altınları için öldürdüler

Yayın tarihi: 10 Şubat 2022 Perşembe 10:05 am - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 10:05 am

Mersin’de yaşadığı evin asansöründe cansız bedeni bulunan Fikriye Eke’yi, binada oturan nişanlı çiftin öldürdüğü ortaya çıktı. Çift, Eke’yi ziynet eşyalarını çalmak için öldürdüklerini itiraf edip içeceğine uyku ilacı kattıklarını ve yaşlı kadını boğarak öldürdüklerini anlattı.

Mersin’in Mezitli ilçesi Menderes Mahallesi’nde yaşayan 62 yaşındaki Fikriye Eke, geçtiğimiz günlerde oturduğu binanın asansöründe hareketsiz yatarken bulundu. Binadakilerin haber vermesi üzerine adrese giden sağlık ekipleri, yaşlı kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmayan Fikriye Eke’nin ölümünü şüpheli bularak soruşturma başlattı.

EVLERİNE MİSAFİR OLMUŞ

Ekipler, Fikriye Eke’nin son olarak komşusu T.O. adlı kadının evine misafirliğe gittiğini tespit etti. Gözaltına alınan T.O. ve nişanlısı R.E., ilk sorgusunda çelişkili ifadeler verdi. Ancak bir süre sonra nişanlı çift, Fikriye Eke’yi, ziynet eşyalarını almak için içeceğine uyku ilacı katıp uyuttuktan sonra boğarak öldürdüklerini itiraf etti.

CESEDİ ASANSÖRE KOYMUŞLAR

Şüpheliler Fikriye Eke’nin üzerinde bulunan değerli ziynet eşyalarını ve telefonunu aldıklarını, yaklaşık 3 saat sonra da cesedi asansöre bırakıp, kabini giriş kata indirerek apartmandan ayrıldıklarını, dolmuşla Atatürk Parkı’nın sahil kısmına geçip, cep telefonunu denize attıklarını anlattı. Şüphelilerin itirafı üzerine denizde arama yapan dalgıçlar Fikriye Eke’nin cep telefonuna ulaştı.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Damla misafirliğe gittiği evde şüpheli şekilde öldü