Mirage : Düzenlenen fotoğrafları tespit edecek

Yayın tarihi: 9 Haziran 2020 Salı 9:00 am - Güncelleme: 8 Haziran 2020 Pazartesi 6:04 pm

Snapchat, Facebook ve Instagram gibi platformlar Photoshop tespit uygulaması Mirage ile karışacak gibi görünüyor.

Sosyal medyada paylaşım yaparken genellikle fotoğraflarda düzenleme yapıldığını hepimiz biliyoruz. Bu düzenlemeler ilk başta filtre olarak başlamış daha sonra Facetune‘un hayatamıza girmesi ile rötuşlara kadar uzanmıştı. Bugün ise iOS ve Android için çıkan Mirage isimli uygulama bu düzenlemeleri ortaya çıkardığını iddia ediyor. Snapchat, Facebook ve Instagram gibi platformlar Photoshop tespit uygulaması Mirage ile karışacak gibi görünüyor.

Mirage

Kim Kardashian‘ın Photoshop gücünü bilmeyeniniz yoktur. Yapay zekayı kullanarak photoshop’u tespit eden Mirage uygulaması, direkt olarak Kim Kardashian’ın fotoğrafı üzerinden örneklendirme yapıyor. Kim Kardashian’ın fotoğrafını saniyeler içerisinde analiz eden uygulama hangi bölgelerde rötuşlama yapıldığını size gösteriyor.

Android platformunda ücretsiz olarak yer alan uygulamayı buradan indirebilirsiniz. iOS kullanıcıları ise uygulamayı buradan 12,99 TL‘ye satın alabilirsiniz. Uygulama şimdilik hangi bölümlerde photoshop işleminin uygulandığını gösteriyor. Ancak fotoğrafın orijinal halini şimdilik uygulama göstermiyor.

Yapay zekanın gelişmesi ile bu tip gelişmelere daha çok tanıklık edeceğiz gibi görünüyor. Daha önceden de yapay zeka ile videonun deep fake yani sahte olup olmadığı tespit edilmişti. Bakalım ilerleyen yıllarda düzenlenmiş fotoğrafın orijinal halini ortaya çıkaran uygulamalar geliştirilecek mi?

Peki, siz bu tip uygulamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce photoshop’u tespit eden uygulamaların devamı gelmeli mi?

Huawei MatePad Pro inceleme! Call of Duty yağ gibi akıyor!