Miraç ve hamile annesine mezar olan Mavi Göl Apartmanı ile ilgili vahim iddia!

Yayın tarihi: 26 Ocak 2020 Pazar 9:57 am - Güncelleme: 26 Ocak 2020 Pazar 9:57 am

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılan, Miraç ve 6 aylık hamile annesine mezar olan 6 katlı Mavi Göl Apartmanı’nın hasarlı olduğu ve buna rağmen oturulabilir raporu verildiği iddia edildi.

Elazığ Maden Bağımsız İl Genel Meclis Üyesi Cuma Telçeken, 3 kişinin hayatını kaybettiği Mavigöl Apartmanı’nın 2011’deki Van depreminde de hasar gördüğünü ancak dönemin yöneticileri tarafından oturulabilir raporu verildiğini iddia etti.

Elazığ’da 6 katlı 2 bloklu binanın çökmeden önceki fotoğrafları

“BONCUKLU SIVAYLA ÇATLAKLARI DOLDURDULAR”

Sözcü’de yer alan habere göre, Gezin bölgesinde bulunan Mavi Göl Apartmanı’nın 1991 yılında yapıldığını belirten Telçeken çok konuşulacak şu açıklamaları yaptı;

– 2011 Van depreminde ciddi şekilde hasar görmesine rağmen dönemin yöneticileri oturulabilir raporu veriyorlar.

Elazığ’da deprem felaketi! 31 kişi hayatını kaybetti, enkaz altında arama çalışmaları devam ediyor

ÇATLAKLAR SIVA İLE DOLDURULMUŞ!

– Sonrasında bina sahipleri binalarındaki çatlakları boncuklu sıvayla doldurdular. Bunun sonucunda dün yaşadığımız depremle bu bina yerle bir oldu.

– 6 katlı ve 20 daireden oluşan Mavigöl apartmanının çökmesi sonucu maalesef 3 tane vatandaşımız hayatını kaybetti.

İstanbul Üniversitesi’nden Elazığ depremi ön inceleme raporu

– Gezi bölgesi tatilcilerin yoğun olduğu bir bölge eğer bu deprem haziran-temmuz ayında olmuş olsaydı bu kayıp en az 100’e çıkabilirdi.

– Yaşanan depremle birlikte Gezin’de büyük hasarlı ve orta hasarlı evlerimiz de meydana geldi. Bölgemizde genellikle iki ve üç katlı evlerimiz var 6 katlı bina görmek çok zor.